Design-ul ofera tabletei iPad 2 un avantaj in fata tabletelor cu Android OS

      Un analist al firmei iSuppli a facut o comparatie intre cele mai bine vandute tablete de pe piata in momentul de fata. El sustine ca desi producatorii de tablete Android incearca sa depaseasca tableta iPad in vanzari si popularitate, deocamdata nu reusesc sa depaseasta tableta la un lucru foarte important, design-ul. El sustine ca design-ul produsului este important nu doar pentru aspectul general ci si pentru felul in care sunt aranjate componentele interne. Apple ar fi reusit sa creeze in iPad 2 o configuratie hardware care ii permite sa introduca baterii mai mari, sa reduca anumite costuri pentru componente si sa mentina o organizare eficienta a spatiului in interiorul carcaselor.

Since Apple controls both the operating system and hardware design of the iPad, it is able to attain design efficiencies that other tablet manufacturers cannot. These efficiencies become obvious in areas like the memory and the battery, where Apple maintains advantages in cost, space savings and performance compared with every competitor in the business.Apple takes a vertically integrated approach to its products, from the operating system to the user interface, to the hardware design, down to the selection of individual parts used in the device. For example, Apple even uses its own applications processor design in both the iPad and iPad 2.

       Desigur ca design-ul nu este totui si analistul de la iSuppli sustine ca iOS-ul reprezinta un avantaj mult mai mare pentru Apple multumita faptului ca este o platforma inchisa. Apple construieste hardware special pentru software(si viceversa) si este capabila sa optimizeze componentele astfel incat sa fie utlizate “la putere maxima” de catre sistemul de operare. iPad si iPad 2 au mai putin RAM decat unele tablete Android insa acest lucru este irelevant deoarece tabletele celor de la Apple sunt capabile(exceptie face iPad) sa ruleze orice in conditii optime tocmai datorita optimizarilor pe care Apple le face in sistemul de operare.

        La tabletele Android situatia este diferita deoarece producatorii trebuie sa modifice sistemul de opeare pentru a lucra cu diverse configuratii hardware iar rezultatele finale lasa uneori de dorit. Sistemul pe care il aplica Apple este mult mai eficient pentru ei deoarece ii ajuta sa aleaga cele mai bune componente pentru software si ii ajuta sa reduca anumite costuri pentru respectivele componente. La Android compatibilitatea dintre hardware si software este principala problema insa conform celor de la iSuppli, nici design-ul nu reprezinta un punct forte al tabletelor.