Compania Pegatron va incepe livrarile de terminale iPhone 5 in septembrie

      Compania Pegatron este un partener nou al Apple care pare sa fi obtinut in contract prin care va produce si livra terminale iPhone 5 incepand cu luna septembrie a acestui an. Apple a incheiat un acord prin care stipuleaza ca Pegatron trebuie sa produca 10 milioane de terminale iPhone 5 pana la sfarsitul anului, deci vorbim despre aproximativ 2.5 milioane de unitati pe luna incepand cu luna septembrie. Atunci ar trebui sa fie livrate primele modele de terminale iPhone 5 catre Apple deci este posibil ca in luna septembrie sa avem dispozitivul disponibil pentru achizitie in SUA plus alte cateva tari europene si in Japonia.

Pegatron Technology has landed orders for 10 million units of iPhone 5 to become the second ODM of the smartphone. Shipments will start in September, according to industry sources.

As iPhone gross margins are relatively small, Pegatron aims to compete for orders for iPad, MacBook Air and other Apple products and has increased production equipment and employment, the sources said.

       In momentul de fata analistii sunt indecisi cu privire la programul de lansare a noului iPhone 5 insa e greu de crezut ca Apple va amana pana in octombrie lansarea noului dispozitiv. Este foarte posibil ca in luna septembrie iPhone 5 sa fie lansat in cateva tari iar in octombrie terminalul sa ajunga intr-un al doilea segment de tari, urmand ca undeva prin noiembrie – decembrie terminalul sa ajunga intr-un final si in Romania. Avand in vedere lansarea tarzie a iPhone 5, nu va asteptati sa il vedeti mai devreme de noiembrie la operatorii de telefonie mobila.