Prima Pagina Apple Ce-mi doresc eu de la Software Update-ul din iOS 5

Ce-mi doresc eu de la Software Update-ul din iOS 5

     OTA(over-the-air) Software Update este un nou sistem pentru actualizarea sistemului de operare iOS implementat de catre Apple in iOS 5. Sistemul permite utilizatorilor sa descarce in propriile terminale printr-o conexiune Wi-Fi sau 3G asa numitele delta updates care in esenta sunt versiuni ale iOS care contin doar modificarile implementate intr-o noua versiune a sistemului de operare. Avand in vedere ca utilizatorul descarca doar o versiune mai mica a sistemului de operare care contine doar fisierele din iOS ce au fost modificate instalarea se face direct din telefon foarte simplu si usor.

     Sistemul functiona bine pe iOS 5 beta 3 insa pe iOS 5 beta 4 am descoperit cat de problematica este instalarea unui OTA software update folosind o conexiune 3G. Avand in vedere ca nu aveam o retea Wi-Fi prin preajma mi-am inima in dinti si am incercat sa fac update prin 3G insa din pacate imaginea de mai sus mi-a fost permanent afisata pe ecran iar terminalul nu a inceput sa descarce nimic desi aveam o conexiune de internet buna. Acum nu pot sa ma astept la prea multe de la o conexiune 3G insa ma astept ca Apple sa implementeze un buton Cancel pentru descarcari astfel incat imaginea de mai sus sa nu fie afisata timp de 30 de minute in meniul Software Update. Am incercat sa resetez terminalul pentru a opri tentativa esuata de update insa iOS 5 s-a incapatanat sa continue sa-mi afiseze esecul de a descarca noul OTA update.

     La iCloud exista o optiune pentru a opri backup-ul insa la software update nu avem asa ceva si Apple ar trebui sa implementeze aceasta optiune pentru cei care fie realizeaza ca nu au o conexiune suficient de puternica pentru a descarca update-ul ori pentru cei care realizeaza ca ar putea face cost suplimentar “consistent” daca, continua sa descarec versiunea de iOS. Pana implementeaza Apple aceasta optiune aveti grija sa verificati conexiunea voastra inainte sa incercati sa descarcati un update pentru iOS.

 • Cristi Necsoi

  Salut zoane…mi-a placut mult commentul facut de tine in a 2 a parte de aici referitor la costurile 3G…

 • catanzaro27

  Cu alte cuvinte trebuie avut grija cu update pe 3G. Daca in versiunea finala nu va fi disponibil optiunea de dezctivarea a fw over the air atunci parca si vad o gramada de gigei ca se plang ca au costuri suplimentare si nu stiu de ce. Dar nu cred ca va lasa Apple asa ceva…

 • Chiar si asa, la mine pe 3G nu a mers, dar deloc.

 • catanzaro27

  E beta

 • andreiflp

  Salut,mie mi-a mers excelent update-ul la beta 5 de pe 3G,a durat ceva timp si mi-a mancat 17% din baterie dar totul a decurs cum trebuie(3GS).Nu imi pot explica de ce ai avut probleme,zaone.

 • catanzaro27

  E BETAAA!

 • A zis-o catanzaro :)) La mine se aduna toate probleme… cred ca mi-au blestemat cativa iPhone-ul.

 • CalinC

  @Zaone, ai incercat si pe 3gs sau numai pe ip4?

 • Numai pe iPhone 4.

 • Daniel

  din ce vad eu in imagine ai incercat de pe RDS care nu sta prea bine la viteza de download.

 • Am facut imaginea cu RDS, am incercat si de pe Orange si aveam semnal full pe 3G.

 • RDS nu sta prost cu viteza , ci cu semnalul….