Samsung Hercules – fratele mai mare al lui Galaxy S II dar cu ecran de 4.5 inch

      Samsung Hercules este fratele mai mare al terminalului Galaxy S II si urmeaza sa fie lansat in America de Nord in urmatoarea perioada. Daca va gandeati ca un ecran de 4.3 inch este mare atunci probabil ecranul de 4.5 inch al noului dispozitiv Samsung este mai mult decat nesatisfactor pentru voi. Cei de la Samsung merg pe ideea „bigger is better” se pare asa ca dispozitivul de 4.5 inch va fi branduit smartphone desi este, dupa parerea mea, mult prea mare pentru a fi utilizat ca si telefon. Desigur ca Samsung va lansa in viitor si un dispozitiv cu ecran de 4.7 inch insa trebuie sa asteptam a doua jumatate a anului 2012 pentru a vedea noul dispozitiv pe piata.

      In ceea ce priveste specificatiile hardware, noul Hercules nu difera fata de Galaxy S II decat prin faptul ca procesorul dual-core de 1.2 GHz este facut de catre Qualcoom si prin faptul ca este capabil sa atinga viteze de pana la 42 Mbps prin HSPA+. Practic Samsung lanseaza un dispozitiv nou la doar 4 luni de la lansarea Galaxy S II si cu siguranta cei care au cumparat in Galaxy S II sunt bucurosi de modul in care alege Samsung sa lanseze terminalele. Probabil pana in toamna vom mai vedea cateva versiuni ale Galaxy S II-ul insa sub alte nume si poate cu ecrane cat mai mari ca intr-un final sa ajungem tabletele din urma si as umblam cu „farfurii” la ureche, asa cum credea Samsung ca vor face utilizatorii de Samsung Galaxy Tab.

        Va fi Hercules un competitor pentru iPhone 4? Cu siguranta, va concura fara probleme si cu iPhone 5 insa nu stiu cum se va descurca in ceea ce priveste vanzarile de indata ce noul terminal al celor de la Apple va fi lansat. Un ecran de 4 inch pe iPhone ar fi mai mult decat binevenit insa sper ca Apple sa nu preia „modelul de succes” al celor de la Samsung si sa lanseze cate o versiune noua a aceluiasi dispozitiv la 4 luni distanta.