Prima Pagina Android O fetita de 10 ani dezvaluie un exploit pentru iOS si Android...

O fetita de 10 ani dezvaluie un exploit pentru iOS si Android La DefCon 19

      Zilele acestea a avut loc in Las Vegas, Nevada, conferinta DEFCON 19 la care au participat cele mai importante personalitati din lumea securitatii informatice. Printre acestea s-a “strecurat” si o fetita de 10 ani cunoscuta dupa pseudonimul CyFi care a prezentat un zero-day exploit care afecteaza jocurile pentru Android si iOS. Vorbim despre un exploit gasit doar in anumite genuri de jocuri, mai exact in jocurile de tip “farming”, adica acele jocuri in care trebuie sa construiti orase, armate, etc si totul necesita trecerea unei perioade de timp pentru ca anumite task-uri sa fie indeplinite.

It was hard to make progress in the game, because it took so long for things to grow. So I thought, ‘Why don’t I just change the time?

      Fetita de 10 ani a descoperit o vulnerabilitate care ii permite sa modifice timpul din joc astfel incat toate task-urile sa fie indeplinite mult mai rapid decat in mod normal. De exemplu: sa spunem ca jucati un joc precum Triburile sau Travian si pentru a construi o cladire sau sa culegeti recolta trebuie sa asteptati 3 ore, ei bine fetita a reusit sa elimine aceasta perioada de asteptare utilizand exploit-ul descoperit. Desigur ca nu au fost dezvaluite numele jocurilor care sunt afectate insa fetita spune ca unele dintre ele au metode de protectie impotriva aceste vulnerabilitati dar ele pot fi foarte usor depasite.

      Acest exploit nu poate fi folosit pentru o viitoare solutie de jailbreak deci nu va asteptati la asa ceva.

 • bogdan gavrila

  mare branza… setezi ora inainte… si gata… de chestia asta isi da seama si o fetita de 3 ani:))

 • Sure, trebuia sa mergi tu sa faci senzatie la DefCon cu descoperirea asta 😉

 • jimmy chu

  chiar bogdane,ia impartaseste-ne si noua astora care jucam triburile cum facem sa trisam,modificam ora,de la calculator nu?

 • Blitzkrieg

  nus hater dar si eu stiam asta :))

 • jimmy chu

  @Blitzkrieg ce anume stiai,zimi si mie cum modific ora sa reduc timpurile de constructii la jocurile de genul triburile,travian,gladiatus!!!

 • Blitzkrieg

  Jimmy Chu,eu stiam asta in unele aplicatii de la colegi don clasa,nu le mai stiu numele.

 • jimmy chu

  stiai dar defapt nu stiii,ai auzit de la niste colegi care si ei au auzit,dar nu mai stiu de la cine si nici ce au auzit si la ce era folosit…..

 • horyatm

  va spun eu la fruit ninja de exemplu e un achivment care trebuie sa joci 3 zile acelasi tip de joc, dar tu poti schimba ora, sau la frisbee, cu bonusurile lor, la fel, asta putea sa descopere oricine, americanii sunt atat de idioti, iar voi le dati apa la moara

 • horyatm

  Stii ce ar trebui sa descopere fetita aia, cum sa dai pagina inapoi la aplicatia de idevice pentru iPad

 • Stefan

  Cand faceam eu dastea la big time gangsta asta mica dormea :))

 • CalinC

  nu ne rezolvati si de un jb ios5 final?..:)))

 • bindor1

  la unele jocuri (ex. fruit ninja) poti schimba data/ora idevice-ului. la jocurile online nu prea merge.