O fetita de 10 ani dezvaluie un exploit pentru iOS si Android La DefCon 19

      Zilele acestea a avut loc in Las Vegas, Nevada, conferinta DEFCON 19 la care au participat cele mai importante personalitati din lumea securitatii informatice. Printre acestea s-a “strecurat” si o fetita de 10 ani cunoscuta dupa pseudonimul CyFi care a prezentat un zero-day exploit care afecteaza jocurile pentru Android si iOS. Vorbim despre un exploit gasit doar in anumite genuri de jocuri, mai exact in jocurile de tip “farming”, adica acele jocuri in care trebuie sa construiti orase, armate, etc si totul necesita trecerea unei perioade de timp pentru ca anumite task-uri sa fie indeplinite.

It was hard to make progress in the game, because it took so long for things to grow. So I thought, ‘Why don’t I just change the time?

      Fetita de 10 ani a descoperit o vulnerabilitate care ii permite sa modifice timpul din joc astfel incat toate task-urile sa fie indeplinite mult mai rapid decat in mod normal. De exemplu: sa spunem ca jucati un joc precum Triburile sau Travian si pentru a construi o cladire sau sa culegeti recolta trebuie sa asteptati 3 ore, ei bine fetita a reusit sa elimine aceasta perioada de asteptare utilizand exploit-ul descoperit. Desigur ca nu au fost dezvaluite numele jocurilor care sunt afectate insa fetita spune ca unele dintre ele au metode de protectie impotriva aceste vulnerabilitati dar ele pot fi foarte usor depasite.

      Acest exploit nu poate fi folosit pentru o viitoare solutie de jailbreak deci nu va asteptati la asa ceva.