Prima Pagina aplicatii Skype lanseaza HD video calling pentru Mac OS X

Skype lanseaza HD video calling pentru Mac OS X

     Functia HD Video calling pentru Mac OS X a fost lansat astazi de catre Skype iar in imaginea de mai sus avem prezentata diferenta dintre un apel video SD si unul HD facut utilizand serviciul celor de la Skype. Desigur ca diferenta nu este chiar atat de mare altfel prea putina lume ar fi folosit Skype pana acum insa incepand de astazi orice Mac dotat cu o camera HD este compatibil cu noul serviciu. Atat Mac OS X Lion cat si vechile versiuni ale Mac OS X pot rula versiuena 5.3 a Skype lansata astazi deci conteaza doar ca Mac-ul vostru sa aiba o camera frontala HD.

With Skype 5.3 for Mac OS X, you’ll also be able to send and receive HD quality video when talking to your friends and family. You’ll need to use the Mac’s built-in webcam or choose from a variety of webcams from our Skype Shop, such as the Logitech C910, to make video calls in crystal clear HD quality. To receive clear HD video calls on your Mac, we recommend an upload/download speed of 1.5Mbps.

      Pentru a putea utiliza noua functie pe Mac-ul vostru trebuie sa aveti o conexiune de internet capabila sa faca trafic de 1.5Mbps upload/download si desigur ca persoana cu care conversati trebuie sa indeplineasca exact aceleasi cerinte. Din pacate apeluri video HD de pe un iDevice catre un Mac nu putem face insa daca Apple se va decide sa implementeze camere HD in iPhone, iPod Touch sau iPad atunci in viitor Skype isi va actualiza aplicatiile.

 • Soulyd

  Iti copieaza articolele cei de la the apple blog? tu ai postat cu 1ora mai repede decat ei 🙂

 • Sunny

  Un iphone cu o camera frontala de 5mp HD ar fi ceva extraordinar. Poate in iphone 7-8 vom vedea asa ceva.

 • Soulyd

  asa ceva nu va fi camera frontala nicicand 😉 5mpixel este doar pentru poza ( video HD inseamna 720p deci daca are camera de 0,3mpixeli cu HD video este la fel ca si la un 5mpixel cu HD video ), poti vedea la iPAD 2 camera pricipala a lui este de 0,7Mpixeli si face video HD 720p@30fps, camera frontala face video VGA! Eu cred ca pe iPhone7-8 nu va mai fi camera frontala, va avea teleportator, deci nu va trebui sa vorbesti la camera, ci te teleporteaza unde se afla persoana cu cine vrei sa vorbesti :)) ( in caz ca acest lucru nu se poate realiza, atunci va avea o camera frontala FullHD sau ceva mai bun FullHD 3D sau cine stie ce se mai inventeaza pana atunci )

 • horyatm

  soulyd, tu esti sonat rau de tot, auzi la el teleportator, iphone 7-8 respectiv, ar fi mai corect gen7-8, va fi daca nu se renunta la iPhone peste 2-3 ani, esti constient ca orice tehnologie care a aparut deja se poate miniaturiza, ca si touchscreen-ul care era din anii 80, dar nu era la fel ca acum, sa lasam asta, teleportarea ai vazuto tu in filme Sci-Fi, poate de clonare, da aia exista, dar de teleportare, no way, asta nu numai ca este imposibil, tehnologic, dar si fizic, gandestete la organe si la tot, poate ca tu esti de pe alta lume, dar aici nu este posibil asa ceva

 • Soulyd

  @horyatm Am glumit! Nu trebuie sa sari la mine ca este imposibil, stiu si eu acest lucru ( traiesc pe aceasta lume, nu sunt fan Sci-fi sau ceva asemanator ) orice se poate intampla, de acest lucru si tu esti constient si eu sunt 100% constient ca ce am scris mai de sus despre teleportator ( din gluma ) nu se va realiza, dar nu se stie ce fel de inventii vor fi pana cand va aparea iPhone 7-8 ( daca vor aparea, ca si acest lucru este foarte posibil ca nici nu se vor mai aparea ).

 • @Soulyd: Eu postez mai repede decat multe site-uri dar nimeni nu vede, ma rog, ai mail.
  iPod Touch si iPad au camere de 1 megapixel maxim dar filmeaza HD. Conteaza ce senzor au.

 • Soulyd

  Eu am spus ca theappleblog este din America ( cred, nu stiu sigur leam dat follow pe twitter la fel si tie si am observat ca tu ai postat mai repede stirea despre skype HD ) si cum se poate intampla ca tu ai postat cu o ora mai repede decat ei, si aici se vede ca nu copiezi articolele altora ( este un mesaj celor care cred asa ).