Bug Fix: Stuck Pages rezolva un bug al iOS care duce la resetarea aranjarii iconitelor si la stergerea folderelor

      Probabil putini dintre voi stiau ca in Springboard-ul din iOS exista un bug care ar putea duce la resetarea setarilor privind pozitionarea aplicatiilor si la stergerea folderelor. Bugul aceasta a fost descoperit de ceva vreme de un utilizator iar Bug Fix: Stuck Pages este primul tweak care il rezolva. Bugul este intalnit numai in iOS 4.x atat pe terminalele cu jailbreak cat si pe cele fara deci indiferent cum este terminalul vostru nu veti fi protejati. Din fericire activarea acestui bug necesita parcurgerea unor pasi pe care ii voi detalia mai jos insa vorbim despre un proces complicat pe care este foarte putin probabil sa il faceti din greseala.

There is a bug in SpringBoard (the iOS home-screen app) that, when triggered, can cause the positions of icons to be reset and folders to be deleted.

This package prevents this bug from occurring.

For further information, see the description included at the top of the source code (available from the link below).

       Bug Fix: Stuck Pages este disponibil gratuit in Cydia si poate fi instalat urmand acest link.

   Acum iata procesul pe care trebuie sa il urmati pentru a activa bugul. La mine pe iOS 4.3.3 cu jailbreak procesul nu a functionat.

  1. Apasati o iconita pentrua  deschide meniul de modificare a locatiei/stergere a aplicatiilor. Cand iconitele incep sa tremure veti observa ca o noua pagina a fost facuta in Springboard, faceti un scroll pana ajungeti la ea.
  2. Dupa ce accesati noua pagina faceti un scroll din stanga spre dreapta pana ajungeti sa vedeti doar 2 randuri de iconite. Acum ridicati degetul pe ecran si apasati rapid butonul Home. Daca ti fost suficienti de rapizi atunci Springboard-ul ar trebui sa fie “blocat”intre 2 pagini.
  3. Cu Springboard-ul blocat tineti apasat degetul pe iconita din cotul dreapta sus pana toate iconitele aplicatiilor incep sa tremure. Dupa ce ati activat meniul de editare luati degetul de pe ecran si veti vedea ca o iconita din partea stanga  sus va disparea.
  4. Daca faceti o resetare sau un respring al dispozitivului veti observa ca aranjarea iconitelor a fost resetata.