Prima declaratie oficiala a companiei Samsung privind interzicerea vanzarilor de tablete Galaxy Tab 10.1

       Ieri va spuneam ca Apple a reusit sa blocheze vanzarile tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 in Europa, o decizie care a dat nastere la numeroase controverse. Decizia de interzicere a vanzarilor tabletei a fost luata de o curte regionala din Dusseldorf, Germania, care conform celor de la Samsung a judecat fara a vedea si apararile companiei asiatice. Pana la data in care Samsung va face apel sau recurs la aceasta decizie, ea ramane valabila si aplicabila iar directorul de PR al Samsung a dat urmatoarea declaratie oficiala privind situatia din UE :

Samsung is disappointed with the court’s decision and we intend to act immediately to defend our intellectual property rights through the ongoing legal proceedings in Germany and will continue to actively defend these rights throughout the world. The request for injunction was filed with no notice to Samsung, and the order was issued without any hearing or presentation of evidence from Samsung. We will take all necessary measures to ensure Samsung’s innovative mobile communications devices are available to customers in Europe and around the world. This decision by the court in Germany in no way influences other legal proceedings filed with the courts in Europe and elsewhere.

      Practic Samsung a fost luata prin surprindere de aceasta decizie a curtii din Germania si acum incearca sa isi linisteasca, clientii desi tableta nu poate fi vanduta in 99% dintre tarile din UE, exceptie facand Olanda. Unii au acuzat-o pe Apple ca actioneaza in acest mod din cauza succesului tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 insa trebuie sa revenim cu picioarele pe pamant. Apple a dat in judecata Samsung pentru ca aceasta companie asiatica a copiat fara rusine elemende de design ale iOS si ale iDevice-urilor iar vanzarile tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 nu vor reusi vreodata sa le ajunga pe cele ale tabletei iPad, nici nu vorbim de iPad 2.

       Aceasta decizie a curtii europene ar putea avea un ecou si pe continentele in care Apple are procese intentate impotriva Samsung deci este posibil sa asistam la decizii similare in viitorul apropiat.

 UPDATE: Iata si documentul in baza caruia a fost luata decizia.

10-08-04 Apple Motion for EU-Wide Prel Inj Galaxy Tab 10.1

61 COMENTARII

  1. sa ma bucur?nu,ca in mod indirect multi cred ca ma voi lua si de android,e de plins?da,de ce?pt ca incet incet dispare concurenta loiala sau neloiala,cine are de pierdut?noi,pe deoparte,si ei financiar…asa ca ramine de vazut incotro se indreapta toate aceste lucruri…

  2. O alta mizerie Apple. Spun asta avand : Iphone, Ipad 2, Mac mini, MBP, Apple TV2, Ipod, deci aproape orice au ei. Tot ramane o mizerie ca incearca sa scoata concurenta de pe piata in acest mod. Rusine Apple !
    Concurenta este benefica pentru orice si concurenta a ajutat Apple sa fie ce este astazi. Daca nu era Androi nici acum nu avem Copy/Paste daramite Multitasking (asa cum l-a inteles Apple).

  3. ”Apple a dat in judecata Samsung pentru ca aceasta companie asiatica a copiat fara rusine elemende de design ale iOS si ale iDevice-urilor”
    Cata determinare,cuvinte spuse din suflet,sunt curios ce au copiat,zaone ai putea sa ne dai si noua niste detalii,ce anume invoca apple ca au copiat astia de la samsung,conceptul de tableta sau ce,e tot dreptunghi?

  4. @jimmy chu: Daca faci un search pe site ajungi la articolele in care am vorbit prima oara despre procesele intentate de Apple catre Samsung. Citeste acolo si afli, nu o sa repet special pentru tine dintr-un simplu motiv: stiu ca stii si cauti doar atentie.
    @Cosmin: Corect, ea trebuie sa existe dar trebuie sa si joace corect. Daca Apple a incalcat drepturile cuiva atunci trebuie sa plateasca fara doar si poate, daca altii au incalcat drepturile Apple atunci ei trebuie sa plateasca. Cand Apple a fost data in judecata si s-a dovedit ca a incalcat un brevet de inventie a platit, sa vedem ce fac firmele asiatice.

  5. Mie imi place tableta asta si ca design si cel mai mult ca nu are nici un buton. Sincer asa mi-ar place sa fie si ipadul si iphoneul, sa nu mai aiba nici un buton, sa se scoata butonul home, e o porcarie, mai ales acum cu multitasking, inebunesti acel buton.

  6. concurenta exista , dar este net inferioara apple , si ce se apropie de apple , e copiat. S-a discutat foarte mult timp acest subiect ,asa ca nu ma luati cu intrebari gen “spune mai exact ce s-a copiat” Nu cred ca Apple a facut ceva fara sa fie cu capul pe umeri , si pana la urma nu puteti voi sa acuzati o firma atat de mare pentru deciziile ei.
    Parerea mea .

  7. zaone am cautat si nu am gasit nimic,de asta te-am intrebat,sunt 5 pagini de threaduri cu apple da in judecata samsung in care e vorba de samsung galaxy s,bla bla ideviceuri,dar nu gasesc nimic legat de tableta galaxy tab si lucrurile pe care samsung le-ar fi copiat de la apple,ai putea tu sa fii amabil si sa ni le prezinti,cu siguranta mai sunt si altii ca mine ce vor sa afle aceste lucruri.multumim.

  8. mi se pare corect. apple nu elimina concurenta, ci doar isi protejeaza piata si produsele. nu am vazut pana acum procese impotriva altor tablete ale concurentei (blackberry playbook, motorola xoom, hp, asus, dell, etc.). ele nu au copiat, au folosit idei proprii, samsung nu poate?

  9. Pana sa apara apple cu butonul “home” nu imi amintesc nici un telefon care sa aiba doar un buton cu care sa poata controla tot ce era nevoie. Alt element copiat de altii ….

  10. Mda, chiar ca mi se face scarba. Daca va uitati in link-ul de mai sus postat de @Alin Cristian o sa vedeti ce a patentat Apple: un dreptunghi. Adica sa inteleg ca de acum inainte dreptunghiul le apartine … super, sper sa nu patenteze si roata ca atunci chiar ne vom distra …

  11. eu nu am invatat engleza da germana,te mai rog in continuare,poti sa ne spui si noua ce reclama apple ca a copiat samsung de la ei?

  12. Mi se pare normal,sa concureze cu HP Touchpad, cu Windows 8 pentru tablete si asa mai departe,cei care au invonat nu cei care copiaza…

  13. @Gabi, e simplu Germania e tara care decide soarta Europei in acest moment, de aceea isi permit sa faca chestii de genul si toti ceilalalti sa taca din gura 🙂 .

  14. E o prostie asta …. adica vrei sa spui ca un tribunal romanesc ar putea interzice vanzarea de produse de televizoare sony in UE ?

  15. Nu poti sa compari o tara ca Romania care nu ajuta pe nimeni cu o tara ca Germania care ajuta toata europa si trage Europa dupa ea. Germania pe moment reprezinta puterea Economica si Politica a Europei, ei pot bloca cam tot de la chestii de genul pana la imprumuturi s.a (cum au fost ultimele situatii).

  16. chiar daca ar fi asa cum zici tu de germania tot nu mi se pare corecta ideea ….. si stai linistit ca nu sunt nici ei mare branza ….. mai bine ar pune mana sa faca din uniunea asta una serioasa si sa lase prostiile …. mare putere economica … vedem noi

  17. din pacate sau fericire in Germania se judeca treburile astea,asa cum pt alte treburi exista Curtea de la Haga…deci fie ca ne place sau nu asa stau treburile…

  18. E cea mai puternica economie din europa, e printre putinele tari care si-au crescut PIB-ul in ultima vreme, cea mai buna tara din lume pe export, singura tara din europa care mai investe si in alte tari, a 4-a tara ca PIB etc…lista poate continua si toate astea de la o tara mica 😉 ..

    Pune-te in situatia asta vine cineva la tine iti da 200 de mld de euro ca sa-ti revi, dupa cand respectiva persoana ia o decizie care chiar poate tie nu-ti convine mai ai dreptul sa-i mai zici ceva cand tu stii ca pe tine te-a scos din ” groapa ” ?

    Si avand in vedere mersul Germaniei din ultimii ani cred ca e singura tara din europa care a facut doar alegeri bune ! Asta e toata chestia si e tara care are cea mai mare influenta in Europa, de aceea si ce se decide acolo in Germania ramane asa cum au zis ei! Urat pt noi! frumos pt ei .

  19. chiar daca e asa tot nu e corect sa ia decizii singura ….. ce investeste in alte tari ? …. ma lasi cu germania asta …. cu ce m-a scos pe mine din “groapa” ? …… da eu am dreptul sa zic indiferent cat ar da …. nu a obligat-o nimeni sa imi dea

  20. Nemti corupti si imbecili.

    Atit timp cit un complet de judecata din germania a hotarit ca un criminal de copil, trebuie sa primeasca despagubiri de la statul german, cum ca acesta a fost amenintat in timpul anchetei ca va fi supus unei terori fizice ( atentie, supus amenintarii si nicidecum pusa in practica amenintarea ) daca nu spune este ascuns copilul ( politia spera ca acel copil sa fie in viata ) , ce sa mai zicem de ce a facut cu samsung ?

    Influenta americana in germania este veche si puternica in comparatie cu cea sud-coreana, prin urmare si hotarirea este pe masura.

    Este un ABUZ al hitleristilor si sunt convins ca samsung nu va sta cu mainile in san.

    Cu acesta hotarire, sa pus punct colaborarii dintre samsung si apple.

  21. nu conteaza cat castiga din vanzarea galaxy tab , importanta e ideea ca un tribunal aiurea de prin germania a interzis vanzarea in UE …… asta creeaza un precedent

  22. Nu e un tribunal aiurea, e un tribunal care judeca procese pentru brevete de inventie, e un tribunal care face parte dintr-o organizatie europeana nu din sistemul de drept din Germania. E o curte europeana.

  23. o sa il consider curte europeana cand va contine membrii din toate tarile UE ,pana atunci nu …. daca contine atunci greseala mea

  24. ECTA nu are nici o legatura cu aplicarea hotararii curtii din germania.
    Poate ai vrut sa te referi la Regulamentul nr. 44/2001 privind competenţa judiciară, recunoaşterea şi executarea hotărârilor în materie civilă şi comercială in UE.

  25. ale noastre da ,dar daca oamenii cu pareri relevante si-ar pune problemele astea ar fi altceva …. si din cauza ca nu isi pun suntem unde suntem acum (si nu ma refer la numai la romania) ….. daca noi am avea posibilitatea sa ii tragem la raspundere pt ca nu isi pun problemele astea ca intr-o democratie adevarata ar fi altceva …. chiar daca sunt irelevante asta nu inseamna ca nu trebuie spuse ….. eu in locul celor de la samsung exact asta as face mi-as spune parerea ca nu ma intereseaza ce a hotarat un tribunal din germania atata timp cat nu contine reprezentanti din toata UE sa vedem ce o sa ii faca

  26. @zaone: aici gresesti, nu este o curte europeana si nu se ocupa cu brevete de inventie.
    Daca te uiti in antetul documentului pus de tine mai sus vei vedea „Landgerichte Duseldorf”

    „Instanțele regionale (Landgerichte) sunt curți de primă instanță cu competență în cauze de drept civil referitoare la litigii care nu intră în competența instanțelor locale. Este vorba de obicei de cauze în care valoarea litigiului depășește 5000 EUR. ”
    e-justice.europa.eu, sectiunea privind organizarea instantele de drept comun din Germania

  27. Banuiesc ca nu o sa mai vada Apple display-uri Amoled pt iPad 3. O sa foloseasca tot vechiturile alea de LCD cu light bleed.
    Succes cu procesele !

  28. hai ca astea sunt prostii …. credeam ca pentru ceva mai serios …. pai ce nu mai are voie nimeni sa faca tablete dreptunghiulare ….. cum sa le faca , in forma de triunghi ?….. asta e bataie de joc …… eu nu inteleg cine sunt prostii care au inregistrat un asemenea brevet

  29. tabletele au avut forma asta din totdeauna ,inainte de iPad ….. ca nu era asa de subtire sau alte chestii marunte asta e altceva darf asta tine de progresul tehnologic

  30. parerea mea personala este ca aici este doar un moft al apple, iar daca o curte a hotarat ca au dreptate atunci este ok, este la fel cu mac book air si cu cel prezentat de hp sau altii in care voi spuneati ca e copiat, pai cum sa fie, sunt la fel asezate boxele, bateria tot acolo este, va legati de niste argumente foarte slabe, iar designul nu este nici pe departe acelasi

    niste comentarii despre hp touch pad si motorola xoom, ca si ele se confrunta cu problema asta

    apple must have a patent on “silver case” or “silver surrounding line” because seriously the other two you mentioned are not that different from an ipad

    aceste procese doar ma fac sa ma gandesc ca apple sunt asa niste looseri

  31. Daca cei de la Samsung fac recurs si in urma recursului rezulta ca interzicerea comercializarii tabletei Samsung a fost ilegala si acuzatiile nefondate, o sa fie cam nasol pt cei de la Apple.

  32. Ma face sa rad acest “articol” “a copiat fara rusine” si app si alti copiaza uni de la alti acum a terminat cu sams incep cu cei de la motorola daca sunt asa zei cum zici tu nu ar incerca sa detina monopolu cu japca si sa fiu un pic rau io cred ca, in loc de icoana in casa tu ai icona de la apple nu te supara pe mine dar tu divinizezi app

  33. @marius :))
    @pt cine se … (e viata dincolo de apple :)))
    a mai zis cineva in lipsa de idei pt. lucruri noi da pe toata lumea in judecata :)) incepe sa fie cam josnica aceasta campanie