Prima Pagina Apple Apple reuseste sa blocheze vanzarile Samsung Galaxy Tab 10.1 in Uniunea Europeana

Apple reuseste sa blocheze vanzarile Samsung Galaxy Tab 10.1 in Uniunea Europeana

     Va mai aduceti aminte de procesele privind incalcarea unor brevete de inventie de catre Samsung? Daca da atunci aflati ca astazi Apple a castigat prima mare batalie din cadrul acestor procese reusind sa blocheze vanzarile tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1 in aproape toata Uniunea Europeana, exceptie facand Olanda. Companiei Samsung i-a fost interzis dreptul de a comercializa Samsung Galaxy Tab 10.1 in UE de catre o instanta din Germania iar daca nu va respecta decizia instantei va fi nevoita sa plateasca amenzi de pana la 250.000€ pentru fiecare incalcare a legii iar managementul companiei ar putea fi pus sub acuzare si ar putea risca o pedeapsa cu inchisoarea.

Apple alleged that the Galaxy Tab imitates the iPad and infringes on various intellectual property rights owned by Apple. Apple asked the Landgericht (district court) of Düsseldorf, Germany, to order an injunction under which Samsung is threatened with fines of up to EUR 250,000 (US$ 350,000) for each violation or imprisonment of Samsung’s management in the event of continued infringement. Those are standard sanctions under German tort law for contempt of a preliminary injunction.

       Aceasta este prima oara cand o instanta decide interzicerea comercializarii produselor Samsung in UE din cauza unui proces in care este implicata compania Apple. Desi decizia curtii ar trebui sa se aplice in toata Uniunea Europeana, Olanda nu o va aplica dar Apple are mai mult ca sigur pregatit un proces si acolo. La aceasta decizie Samsung poate face apel sau recurs deci aplicarea ei se va suspenda pana la judecarea unei eventuale asemenea cereri iar viitorul pare a fi destul de sumbru pentru compania asiatica.

UPDATE: Samsung pare sa nu fie interesata de aceasta decizie si sustine ca va continua sa vanda tabletele. Desigur ca Samsung isi schimba pozitia de la o zi la alta deci mai asteptam cateva ore sa vedem ce au ei cu adevarat de spus.

“Samsung believes that there is no legal basis for this assertion. We will continue to serve our customers and distributors and the sale of Samsung products will be continued.”

UPDATE 2: Deciza a fost luata de o curte regionala din Dusseldorf, Germania,  iar Samsung va putea face apel acestei decizii in cursul lunii urmatoare insa apelul va fi judecata de acelasi judecator care a dat decizia de astazi. Pe final iata declaratia celor de la Apple.

It’s no coincidence that Samsung’s latest products look a lot like the iPhone and iPad, from the shape of the hardware to the user interface and even the packaging. This kind of blatant copying is wrong, and we need to protect Apple’s intellectual property when companies steal our ideas.

 • dorin

  cum?chiar asa?eu mi-am cumparat una saptamana trcuta an italia

 • Razvan Ilie

  Haha tocmai ieri am fost de fata cand cineva cumpara o tableta Samsung Galaxy Tab 10.1 de la Orange Muzica pe Calea Victoriei.

 • Well decizia a fost data astazi, va fi aplicata de maine, deci vanzarile merg in continuare azi.

 • Andy

  Sa vedeti acum pe okazii preturile…

 • Ea va fi aplicata abia in momentul in care o curte va da o decizie definitiva. Pana atunci Samsung poate face recurs

 • bindor1

  deci cine vrea galaxy tab trebuie sa se grabeasca azi? LOL oricum am ales iPad. Motivul: App Store

 • Nu merge asa, exista termenul de 15 zile in Romania, termen in care se poate face apelsau recurs in functie de instanta care a luat decizia. Daca in acel termen nu se introduce o cerere de apel sau recurs atunci decizia devine definitiva si irevocabila. Asta e legea la noi, in Germania nu stiu cum e.

 • CalinC

  cam nasol,cei care au tablete probabil daca vor avea probleme o sa trebuiasca sa astepte alta tableta din China….

 • KFF

  A naibii coincidenta . Ma aflu chiar in Parlamentul European 🙂

 • Zaone, ceea ce spui tu e corect, dar nu cred ca Samsung va lua decizia as-is, fara sa faca nimic. Probabil ca va urma un sir de procese-recursuri ce ar putea tine multe luni de-acum incolo.

  M-am jucat cu un galaxy tab si nu m-a dat pe spate, dar totusi metoda aleasa de apple pentru a-si slabi concurenta mi se pare una copilareasca, poate chiar un pic “romaneasca”, de genul “sa moara si capra vecinului”

  Time will tell

 • Soulyd

  Grabitiva daca mai doriti sa luati galaxy tab 10.1 din magazin ca nu mai aveti mult timp :)). Apple face un lucru bun cu aceasta, de acum incolo totii cine vor sa iasa pe piata cu o tableta vor intreba pe Steve Jobs daca le lasa sa lanseze sau nu :))

 • CalinC

  bai,frate m-ai inebunit cu postarile “cine a cistigat”…ai auzi de confidentialitate?cei care le-au cistigat sa fie sanatosi,eu nu sint unu dintre ei,ca sa te lamuresti..

 • Soulyd

  nici eu ( nu am participat ), deci deja stii ca noi 2 nu am fost 🙂 daca nici tu nu ai castigat atunci suntem 3 🙂 de fapt nu stiu de ce te intereseaza….

 • cezar

  :))) la un momendat toate prostelile astea se pot intoarce impotriva lor :))

 • Vasi

  Atâta timp cât Apple plătește pentru anumite invenții ca să le poată pune în deviceuri (bluetooth, wi-fi, etc) pentru că cineva le-a cercetat, le-a descoperit, nu văd de ce alții nu ar plăti către Apple dacă ei au inventat ceva.
  La fel e și in muzică, domeniul la care mă pricep și in care activez eu: dacă unu a scos o piesă bună că e meseriaș, de ce să facă alții bani cu ea, fără să cotizeze cu nimic la cel care a scos piesa? E logic.
  Drepturile astea de autor ori se aplică în tot și în toate, ori se renunță la ele de tot. Cum e mai bine?

 • Sir Vladio

  Copy&paste => “CUT”

 • cond0r

  @vasi Samsung nu recunoaste ca a imprumutat elemente de design si tehnologii Apple. De aceea s-a ajuns la excluderi de pe piata (daca recunosteau, cadeau la intelegere si plateau).

  Galaxy Tab arata altfel inainte sa apara iPad 2. Dupa ce au vazut prezentarea celor de la Apple, le-a placut foarte mult si au refacut in totalitate tableta.

  Offtopic: Pe aceeasi idee, Microsoft prezinta in aceste zile ”O NOUA TEHNOLOGIE”.
  Touch Mouse (Ma tot intreb de unde le-a venit ideea).
  http://www.microsoft.com/hardware/en-us/products/touch-mouse/microsite/

 • Soulyd

  este fain standul acela pentru galaxy tab nu este cumva fabricat de apple?? :)) in forma, culoare, functionalitate seamana cumva cu smart cover ( numai putin, mie asa mi se pare ) poate ca este si scris pe ea smart cover sau poate ca samsung a sters de pe el ( acest lucru ca si cu copiatul la lucrari din scoala copiam lucrarea colegului si numai la nume scriem pe a nostru nu a colegului evident, poate schimbam niste lucruri minore ca sa nu observa profesoara ca avem lucrari 100% identice ) nah acest lucru a facut si samsung cu galaxy tab 10.1 si este corect ca trebuie scos din vanzarile ( smart cover este inventie Apple, cel putin eu nu am vazut pe nimeni folosind acest lucru in afara de Apple la iPad2 ).

 • Pingback: Prima declaratie oficiala a companiei Samsung privind interzicerea vanzarilor de tablete Galaxy Tab 10.1()

 • globuz

  dezie fatala pt. apple, pe termen lung vor pierde, sigur si ei au ceva imprumutat de la altii, parerea mea

 • djcata

  De unde si pana unde o “curte regionala din Dusseldorf” ia decizii in numele UE si imi spune ca eu tara x din UE nu pot sa mai lasa o companie sa comnercializeze produse …. sa le interzica la ei daca vor ,nu au decat …… si de unde si pana unde recursul se judeca tot acolo ??? … asa e UE asta de rahat …… la fel ca si cu deciziile cu scoaterea media player si IE din windows …

 • Vasi

  @djcata …un hoț, un criminal, o faptă rea se pedepsește într-un singur proces, iar decizia ar trebui să fie valabilă pretutindeni. Eu dacă fur ceva trebuie să fiu judecat în fiecare țară de pe glob ca să însemne că sunt vinovat?
  Dacă un tribunal, o curte, un judecător a decis că sunt vinovat, sunt vinovat. Nu doar în țara respectivă. Furtu-i furt. Așa gândesc eu.
  Acea curte nu a interzis țării noastre să comercializeze produsele, ci companiei. Ce treabă are țara?

 • Soulyd

  Tara nu are nici cea mai mica treaba cu aceasta ( samsung a fost dat in judecata nu tarile din UE ), numai ca legile din UE nu se pot compara cu al unui alt continent, deci trebuie sa le opreasca pe fiecare continent in parte ( de fapt in Asia nu cred ca se poate opri, acolo oricum se falsifica tot feluri de produse, deci acum cu unu mai mult sau putin nu conteaza ). Si in Austria au sa opreasca vanzarile acestui tableta ( in America nu am auzit nimic, dar se poate ca si acolo vor fi opriti ca acolo se vand cel mai bine tablete PC ).

 • Pingback: Apple da in judecata Motorola pentru copierea design-ului iPad 2()

 • Pingback: Samsung face apel impotriva deciziei de blocare a vanzarilor Galaxy Tab 10.1()

 • Pingback: Interdictia de vanzare a Samsung Galaxy Tab 10.1 a fost suspendata temporar()

 • mikaaaa

  “Hotararea judecatoreasca nu va afecta vânzările pe celelalte piețe europene. Aceasta a identificat faptul că Samsung GALAXY S, GALAXY S II și GALAXY Ace au încălcat doar unul dintre cele 10 drepturi de proprietate intelectuală citate în cadrul procesului”. Deci s-au facut de cacao! In continuare citez: “Curtea a hotărât că în mod specific subsidiarele din Olanda ale companiei nu pot vinde produsele menționate mai sus în Olanda, Marea Britanie, Franța, Germania, Finlanda, Irlanda, Lichtenstein, Luxemburg, Monaco, Suedia, Elveția până în momentul în care încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală este remediată.” Asta e concluzia de pe 25 august!

 • Tu ai citit acel continut? Mai reciteste-l de 2 ori si zi-mi mie cum s-a facut Apple de cacao prin blocarea vanzarilor facute de 3 companii subsidiare ale Samsung.