Prima Pagina Apple Apple breveteaza un nou sistem de harti schematice pentru iOS

Apple breveteaza un nou sistem de harti schematice pentru iOS

      Astazi companiei Apple i-a fost acordat un brevet de inventie ce are in prim-plan aplicatia Maps si felul in care aceasta afiseaza informatiile utilizatorilor. Apple descrie un procedeu prin care aplicatia Maps ar modifica automat informatiile de pe harta pentru a evidentia obiectele importante pentru utilizatori. Mai exact sa spune ca vreti sa calatoriti intr-o zona care are foarte multe monumente istorice, manastiri, etc, aplicatia Maps ar scoate in evidenta locatiile acestor puncte de interes si ar scunde altele cum ar fi benzinariile, restaurantele, hotelurile, etc. Aplicatia ar decide automat ceea ce este important pentru utilizator in baza informatiilor introduse de acesta si ar ascunde informatiile irelevante pentru respectiva calatorie.

The following relates to preparing and presenting schematic maps, which are maps that present information in a format that presents only information that is most relevant to a given situation in order to provide a simple and clear representation sufficient to aid a user in guidance or orientation. The schematic maps as described herein can be formatted based on the attributes of a display on which they are presented so that the map layout and presentation can be optimized for the particular display. The schematic maps can be “distorted” to better illustrate important maps areas in greater detail and using a relatively larger display area while deemphasizing less important map areas by illustrating them in less detail and using a relatively smaller display area, and thus the schematic maps can be devoid of adherence to a particular scale.

      Apple denumeste acest sistem “harti schematice” si sustine ca hartile pot fi modificate automat in functie de ecranul dispozitivului pe care sunt afisate informatiile. Practic pe un iPhone sunt modificate anumite informatii care nu sunt esentiale, pe iPad ar fi ascunse mai putine deci totul ar depinde de marimea ecranului si desigur de informatiile care trebuie “ascunse” de utilizator. Desi in teorie acest sistem pare a fi destul de util, intervine problema iOS-ului care ar putea ascunde involuntar locatii ce ar fi interesante pentru utilizatori. O cautare pentru o anumita locatie ar determina terminalul sa ascunda altele mai putin esentiale dar care pentru utilizator ar fi importante deci ramane de vazut ce va implementa Apple.

 • attilar1

  Este aplicatie in appstore pentru orase mari, unde daca la setari introduci ce doresti sa vizitezi asa iti face ruta pentru o zi de umblat prin oras. E aceeasi chestie numai ca firma respectiva a uitat s-o breveteze si poate se vor trezi si ei cu un proces…. Ha ha ha

 • Ciprian C

  Din gama “un brevet pentru orice. ca sa fim siguri”…

 • djcata

  si asta e motiv de brevet ????

 • Soulyd

  Brevetam si merele, inca nimeni nu a brevetat :)) ,ce ar fi daca Apple ar breveta si merele, pentru tot ce are forma de mere muscat din ea trebuie sa platim ( eu personal inainte sa mananc din mere o sa tau pe bucati ca sa nu cumva arata ca semnul Apple ) glumesc, da tare ar fi 🙂 . Serios: Apple face bine ca breveteaza inventiile lui fiindca asa in viitor daca foloseste cineva inventia lor va trebui sa plateasca pentru ei fara prea multe de umblat la judecatorie….

 • djcata

  pai si asta zici tu ca e inventie ?

 • Soulyd

  apoi ce este daca nu inventie?

 • djcata

  pai probabil chestii de genul asta exista deja …….. si asta e o imbunatatire a hartilor existente nu o inventie

 • CalinC

  baieti,totul se limiteaza la bani,si asta face Apple acum breveteaza,si peste ceva timp cind alt cineva are nevoie de ceva trebuie sa plateasca,si asa vor avea un viitor asigurat,chiar daca ar da kix cu device-uri-le,are o sursa de venit….:))