Prima Pagina Apple Apple breveteaza o metoda de implementare a proiectoarelor in iDevice-uri si Mac-uri

Apple breveteaza o metoda de implementare a proiectoarelor in iDevice-uri si Mac-uri

     Va mai aduceti aminte de achizitia domeniului Applepico.com facuta de compania din Cupertino acum cateva zile? Daca da atunci iata un brevet de inventie care detaliaza o metoda prin care Apple ar putea implementa pico-proiectoare in viitoarele iDevice-uri sau chiar Mac-uri. Bravetul descrie metoda prin care acest proiectoare ar putea fi implementate in interiorul structurii interne a iDevice-urilor insa descrie totodata un sistem de gesturi pe care utilizatorii l-ar putea intreprinde si care ar controla felul in care functioneaza dispozitivele. Totul pare a fi foarte asemanator cu tehnologia Kinect a celor de la Microsoft insa deocamdata vorbim doar despre un brevet de inventie.

The shared workspace may include two or more projected displays, each generated by a separate electronic device. Images may be transferred between the projected displays within the shared workspace. For example, the electronic devices may communicate with each other over a communication link that allows data for images to be transferred between the electronic devices for display on different projected displays within the shared workspace.

      Brevetul de inventie descrie si un sistem numit shared workspace care ar permite utilizatorilor sa transmita imaginile proiectate de un iDevice catre ecranul virtual proiectat de un alt iDevice. Practic vorbim de partajarea imaginilor direct pe ecranele proiectate de terminalele sau Mac-urile noastre, un concept destul de interesant si de putin utilizat pentru terminale mobile. De la brevetare si pana la implementare este cale lunga insa Apple pare a fi interesata in includerea unor asemenea dispozitive in Mac-uri si iDevice-uri deci peste un an sau doi este posibil sa vedem un iPhone cu pico-proiector incorporat.

 • jimmy chu

  aha sa inteleg ca de acum incolo cine va mai face vreun device cu proiector incorporat vor fi dati in judecata de apple,si chiar si samsung care au facut un smartphone cu proiector anul trecut va trebuii sa plateasca din urma despagubiri,apple ”reinventeaza”….

 • Nu, cine va folosi metoda brevetata de Apple va fi dat in judecata.

 • Soulyd

  Apple a invatat si deja va breveta tot ce face 🙂

 • Ciprian C

  Un brevet pentru cutia de carton in care e ambalat, unul pentru buretele interior, un brevet pentru fontul folosit, un brevet pentru culorile folosite. Si asta e doar inceputul, sa vedem ce va visa la noapte Steve, sigur va fi brevetul de maine…

 • Chatagra

  Hmm ..oare exista brevet pt brevetul de inventie? Hai sa-l brevetam si-i dam in judecata pe toti.

 • cal3star

  Astia care comentati ca breveteaza apple cam orice, sunteti prosti. Fara suparare. Dar atunci cand vi cu o idee oricat de mica / mare e trebuie brevetata ,altfel o vede altu la tine si se da mare ca el a inventat-o . Sunteti atat de seci cand va aud cu “o sa breveteze ca vb la telefon si etc” . Atata timp cat ei primesc acordul pentru brevete voi n-aveti nicio treaba. Cum credeti ca au ajuns asa de buni apple ? Hai sa fim seriosi , stati in banca voastra

 • djcata

  din cate vad eu aici nu inteleg ce au brevetat : sa pui proiector in tel ??? asta e o prostie …. ce vor sa fie singurii cu proiector ??/…..
  @cal3star una e sa brevetezi ceva serios si alta e sa brevetezi o tampenie de genul asta……singura chestie de aici e aia cu “shared workspace” desi momentan nu ii vad utilitatea

 • Nu au brevetat implementarea unui proiector intr-un telefon mobil sau Mac, au brevetat sistemul de implementare.

 • djcata

  si ma rog cu ce e diferita implementarea lor de a orcui altcuiva cu capul pe umeri care ar vrea sa puna proiector in telefon…….adica niste chestii de bun simt…..tu daca ai lucra sa zicem pt LG si te-ar pune sa faci un telefon cu proiector crezi ca la prima idee ai gasi o metoda mai simpla? pui un proiector in telefon ce naiba de metoda de implementare

 • Adrian

  Am doua iDeviceuri si nu pot comunica unul cu altul, desi stau alaturi, dar o sa pot sa fac shared proiectie. What a joke.

 • djcata

  o sa se faca prin bluetooth …….. sau Wireless Thunderbolt

 • Adrian

  Oricum, nu-mi dau seama daca apple era si inainte de scandaluri asa de pornita pe brevete, dar cu siguranta am sa incep sa caut bancuri pe net pe tema asta. 😀

  Nu-mi pasa cum o fac. Vreau sa transfer note, fisiere direct intre iphone si ipad si nu se poate. Grrrrrrr

 • LiviuMica

  Apple intotdeauna a brevetat cam tot ce a inventat desi marea majoritate a patentelor nu sunt nici acum folosit din varii motive. a reusi sa iei brevet pentru o inventie nu inseamna automat ca o vei si folosi.
  Inainte sa fie atat de cunoscuta, Apple, IBM, Microsoft, etc… au avut tot felul e procese legate de patentele de inventie … doar ca nimeni nu le-a dat prea mare importanta ….

  Off topic: Daca imi aduc bine aminte, un gica contra a brevetat paiele de plastic pe care le folosim la baut – si face milioane inca …. o inventie este inventie, iar orice mod de a o proteja si de a crea avantaje inventatotului duce la incercarea unor altor idei, alte brevete, etc… este un “ciclu” normal prin care este stimulata creativitatea.

 • djcata

  daca tu zici ca a pune proiector intr-un telefon e inventia apple sau o inventie in general ………… eu cred ca nu faceti diferenta intre inventie si imbunatatire/inovatie…… ala cu pai a inventat o metoda noua de a bea din pahar …..daca acum ia paiul de plastic si ii da nu stiu ce forma aia e imbunatatire nu inventie

 • cal3star

  @djcata – depinde . Daca mergem dupa exemplu tau , daca tu pui un pai care atunci cand te aproprii cu gura de el vine la gura ta , o poti numii mai mult decat imbunatatire , si iti brevetezi IDEEA pentru ca sa nu ti-o fure altul. Eu ma bucur ca breveteaza orice apple , si asa ar trebui sa faca orice firma . Dupa parerea mea androidul nu trebuia sa existe, a furat prea multe de la iOS (appstore / android market e unu din exemple)

 • Maotsetoung

  Fratilor, uitati aici ceva frumos dupa ce s-ar putea lu-a apple sa faca!
  http://www.youtube.com/watch?v=oG3tLxEQEdg
  poate ati vazut deja multi clipul asta, eu zic ca e bestial! 🙂
  enjoy it

 • djcata

  da dar ce breveteaza apple aici e la etapa cu a indoi paiul purin nu la a face sa se apropie de gura

 • Soulyd

  Da, mie imi place tehnologia asta seabird, ca design este prea futuristic si are si acela un proiector incorporat! Dar eu asa am inteles ca acesta pentru iOS nu este un simplu proiector ci este una de tip Kinect, deci nu trebuie sa atingi device-ul daca vrei sa schimbi imaginea ci iti tragi mana ca si la Kinect, ce este nou ( deci trebuie brevetat 🙂 pana cand nu face altcineva ).

 • Ciprian C

  @cal…whatever. E cam aiurea sa acuzi pe cineva ca e prost in conditiile in care nu stii sa scrii corect romaneste, nu? Asta in primul rand. In al doilea, daca esti atat de retard sa nu intelegi si sa accepti ca altcineva poate avea un alt punct de vedere, mai bine abtine-te de la comentarii.

 • sunt curios

  daca prima firma chinezeasca care a facut telefoane dual sim cu micro proiector nu vrea sa dea voie la altii sa faca, apple ce face? poate sa isi bage brevetul in … implementare