Rovio se afla in discutii pentru o investitie ce ar putea creste valoarea Angry Birds la peste 1.2 miliarde de dolari

    Rovio, compania creatoare a celebrului joc Angry Birds, cauta sa creasca valoarea companiei printr-o investitie care ar ajuta-o sa lanseze noi produse in domenii care nu au legatura cu lumea virtuala. CEO-ul companiei poarta in aceste zile discutii cu o companie care ar urma sa investeasca o suma importanta de bani in Rovio pentru finantarea unor proiecte destul de ambitioase. Compania finlandeza intentioneaza sa lanseze 200 de magazine in China unde va vinde produse inspirate din celebrul joc insa aventura nu se opreste aici deoarece cartile si filmele par a fi urmatorul pas pentru arhicunoscutele pasari.

The Espoo, Finland-based game maker is considering taking a strategic investment from a company in the entertainment business, said the people, who asked not to be named because the talks are private. The name of the entertainment company couldn’t immediately be determined. Rovio has rejected similar offers from large institutional investors, the people said.

     Rovio ar urma sa primeasca o investietie ce ar creste valoarea companiei la peste 1.2 miliarde de dolari, o cifra enorma avand in vedere ca vorbim despre o companie care este faimoasa doar pentru o serie de jocuri bazate pe aceeasi poveste. Deocamdata nu se stie care va fi compania investitoare insa s-a zvonit ca EA Games, Walt Disney sau chiar News Corp. ar fi interesante intr-un parteneriat cu Rovio. Oricare ar fi compania investitoare, cei de la Rovio vor avea parte de succes in orice domeniu s-ar lansa pentru ca “pasarile suparate” sunt iubite in toata lumea.