Prima Pagina Apple Samsung face apel impotriva deciziei de blocare a vanzarilor Galaxy Tab 10.1

Samsung face apel impotriva deciziei de blocare a vanzarilor Galaxy Tab 10.1

     Zilele trecute o instanta districtuala din Dusseldof, Germania, a luat decizia de a bloca vanzarile tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1, decizie care ar trebui respectata in intreaga Uniune Europeana, exceptie facand Olanda unde Apple deocamdata nu a reusit sa obtina o decizie similara. Samsung a facut ieri apel impotriva acestei decizii iar instanta germana care a luat prima decizie va revizui apararile celor de la Samsung in data de 25 august cand este stabilita o infatisare la care vor participa avocatii ambelor companii implicate.

Korean company Samsung Electronics will go to a German court on August 25 to try to overturn a ban on it selling flagship Galaxy tablets in most of the European Union. Earlier this week, a Duesseldorf court temporarily barred Samsung from selling its tablets, following an injunction filed by Apple which had said the Galaxy line of mobile phones and tablets “slavishly” copied its iPad and iPhone.

     Avand in vedere ca Samsung a facut apel impotriva deciziei instantei, aplicarea acesteia ar trebui sa fie suspendata de drept pana la o judecarea apelului. In ceea ce priveste procesul din Olanda, un judecator al curtii de la Haga, care a primit cererea celor de la Apple, a anuntat ca aba pe 15 decembrie se va judeca, cererea celor de la Apple. Daca judecatorul olandez va decide in favoarea celor de la Apple atunci interdictia de a vinde tableta Samsung Galaxy Tab in Olanda va avea efect incepand cu data de 13 octombrie.

     Acum ca Apple a pus Samsung “in corzi”, urmeaza compania Motorola care va avea de dus o lupta grea imptriva celor din Cupertino.

 • edy

  Cred ca in urma acestui recurs Samsung o sa castige, cum a facut si in US, sau o sa faca modificari minore pentru a vinde tableta fara probleme.

 • alex

  bai nu stiu ce sa mai cred am fost pe la eMag si m-am jucat putin cu sgt 10.1 ..nu seamana sunt total diferite……ce mi-a placut rezolutia mai buna la samsung in rest ipad 2 e mai fin ..

 • guest

  ” in rest ipad 2 e mai fin ”
  Sa inteleg ca SGT are galme sau asperitati pe ecran ?

 • Tigris Regalis

  Este apel sau recurs? În RO ar fi recurs, iar recursurile nu suspendă, de regulă, executarea hotărârii recurate.

  Eu sper ca Samsung să-și învețe lecția și să vină de-acum încolo cu produse cu adevărat inovative, pentru că imitațiile ieftine nu contribuie cu nimic bun la progresul tehnologic, iar consumatorii nu au nimic de câștigat din astfel de metode de a face “concurență”.

 • Este apel deocamdata, recurs am impresia ca pot face la o curte din Franta.

 • guest

  Si cam la ce seamana SGT cu iPad, Tigris ? La forma dreptunghiulara ?
  O fi inventat-o Apple si pe asta ? Eu cred ca nu .
  Vad ca nu prea te-a recuperat concediul.

 • Tigris Regalis

  @zaone: M-am mai informat și am aflat cum calea de atac nu este nici apelul, nici recursul, ci “contestația” (germ.: Widerspruch), care presupune rejudecarea cauzei după citarea și ascultarea părților. N-am aflat ca această cale de atac să fie suspensivă de executare, iar executarea se face de reclamant, prin comunicarea hotărârii către pârât, prin intermediul executorului judecătoresc. Așadar, după soluționarea contestației pare-se că nu mai există și alte căi de atac.

  @guest: Citește acțiunea formulată de Apple și întreabă-mă după. 😉