Apple inregistreaza un brevet de inventie care detaliaza introducerea de antene GSM in tastaturile MacBook/iMac-urilor

     In ton cu zvonul de acum 2 zile aflam ca pentru compania Apple a fost inregistrat un brevet de inventie care detaliaza un procedeu prin care pot fi implementate antene GSM in tastaturile iMac/MacBook-urilor. Acesta este cel de-al doilea brevet de inventie inregistrat companiei din Cupertino, primul legat de implementarea unor asemenea antene in tastaturile Mac-urilor fiind inregistrat in a doua parte a anului 2010. Puteti observa si din imaginea de mai sus ca Apple intentioneaza sa ascunda antenele in spatele unor taste astfel incat utilizatorul sa nu fie incomodat in vreun fel de activitatea sau existenta acestora.

In this granted patent, Apple details how the antennas will be incorporated into the keyboard and under keyboard keys. Adding this to a desktop keyboard is very interesting news and points to yet another possible first for Apple in the months or years ahead.  A MacBook and/or wireless desktop keyboards that may have key antennas are illustrated in Apple’s patent. The keyboards may handle communications over one or more communications bands such as the 2.4 GHz band that is sometimes used for Wi-Fi (IEEE 802.11) and Bluetooth communications, the 5.0 GHz band that is sometimes used for Wi-Fi communications, the 1575 MHz Global Positioning System band, and 3G data bands (e.g., the UMTS band at 1920-2170).

      Partea interesanta este ca noile antene ale celor de la Apple ar fi capabile sa functioneze atat cu retele celulare cat si cu retele Wi-Fi deci compania ar putea muta practic intreg chip-ul gsm direct sub tastatura Mac-urilor. Problema cu aceasta pozitionare sta in faptul ca utilizatorul ar putea atinge zona antenei si ar putea cauza un “scurt”, adica o situatie asemanatoare cu cea existenta acum pentru terminalele iPhone 4 care pierd semnal daca partea din stanga jos a dispozitivului este acoperita cu palma.

       Avand in vedere ca acesta este cel de-al doilea brevet de inventie inregistrat de catre Apple, este clar ca undeva la Cupertino cineva ia in considerare posibila implementare a acestui gen de antene in Mac-uri. Cat va dura pana le vom avea disponibile ramane de vazut.