HTC da in judecata Apple pentru incalcarea unor brevete de inventie privind Mac-uri si iDevice-uri

      Astazi compania HTC a introdus o cerere de chemare in judecata intr-o instanta americana impotriva companiei Apple acuzand-o de incalcarea a 3 brevete de inventie in linia de Mac-uri si iDevice-uri. Cei de la Reuters  mentioneaza faptul ca HTC doreste sa primeasca compensatii pentru incalcarea acestor brevete si daune cu valoare de 3 ori mai mare decat compensatiile acuzandu-i pe cei de la Apple ca au incalcat cu buna stiinta brevetele de inventie.

Smartphone maker HTC Corp sued Apple Inc on Tuesday, claiming infringement of three patents through Apple’s sale of Macintosh computers, iPhones, iPads and other devices.

The lawsuit filed in U.S. District Court in Delaware seeks to halt Apple’s importation and sale of infringing products in the United States. It also seeks compensatory damages, triple damages for willful infringement, and other remedies.

      HTC a fost data in judecata de catre Apple pentru incalcarea unor brevete de inventie iar compania din Cupertino a cerut interzicerea vanzarii produselor HTC in SUA. Acum cei de la HTC vor face exact aceleasi cereri in instanta americana impotriva celor de la Apple insa ramane de vazut daca vor avea castig de cauza sau nu. Mai jos aveti cele 3 brevete de inventie pe care HTC sustine ca Apple le-a incalcat atunci cand a produs si distribuit Mac-urile si iDevice-urile :

  • 7,765,414: Circuit and operating method for integrated interface of PDA and wireless communication system
  • 7,672,219: Multipoint-to-point communication using orthogonal frequency division multiplexing
  • 7,417,944: Method for orderwire modulation

9 COMENTARII

  1. Deocamdată HTC e în corzi după ce judecătorul american de la ITC a dat dreptate Apple și dacă această decizie va fi menținută de plenul ITC, HTC nu va mai putea vinde în SUA. De aceea, este necesar ca HTC să ajungă repede la o înțelegere cu Apple până atunci și această chemare în judecată este menită să determine pe Apple să se grăbească să ajungă la o înțelegere cu HTC. Acesta este contextul. Deznodământul cred că-l vom afla peste câteva luni.

  2. Astept cu nerabdare ca bumerangul lansat de apple ( steve jobs si gasca lui sunt ca in proverbul romanesc, hotul striga hotii ) sa-i loveasca chiar pe ei. Este doar o chestiune de timp.

  3. Se pare ca …. Nimic! Pana acum doar apple a avut castig de cauza iar gargara celor de la samsung si htc este cat de cat normala… Chiar daca nu castiga nimic nu pot sta cu miinile in san. Amuzant mi se pare ca mai sunt destui care inca cred ca Apple se lansa in procese cu furnizori sau copiatori fara sa aiba spatele asigurat.

  4. @zaone, cei de lq htc vor doar niste bani drept compensatii si despagubiri, nu sa interzica comercializarea…. Deci, NU vor aceelasi lucru ca Apple.