Infografic: Personalitatile utilizatorilor de terminale Android si iOS

      Hunch Media, o companie de analiza a pietei cu sediul in SUA, a facut un infografic in care detalizaza personalitatea utilizatorilor sistemelor de operare Android OS si iOS. Infograficul reprezinta coroborarea unor studii care acopera peste 80 de milioane de raspunsuri insa compania nu spune cate persoane au participat in realitate la sondaj. In esenta sondajul spune ca utilizatorii terminalelor cu sistem de operare iOS sunt mai bogati, mai destepti, au calatorit mai mult sunt mai inteligenti, “au mai multe degete la maini”, etc.

      Exista intr-adevar metode de a face astfel de studii insa din punctul meu de vedere cred ca unele dintre ele prezinta informatii care ar putea fi complet diferite de realitate.

20 COMENTARII

  1. Din ce scrie acolo , cei cu Android sunt introvertiti, frustrati , au maxim liceul , dau beepuri, nu merg in vacante in strainatate , si alte d’astea .

    Dar asta o stiam , nu trebuiau sa mai faca un studiu care sa confirme asta ……

  2. Da poate in strainatate la noi e invers,orice taran face foamea 5 luni sa isi cumpere un ifone si rade de cel k un android care are mai multi bani in buzunar decat au vazut toti ai lui de la strabunici pana in ziua de azi,e la fel cu cei cu x6 dar stau in chirie:))),asa ca multi dintre noi cu iphone ori mama si tata lau achizitionat ori au facut foame si sunt p cartele prepay:)))))

  3. Sondajul de mai sus e facut in lumea civilizata , nu la noi …

    Lumea aia in care nu exista manele , oteveuri , claxoane , SUV-uri in oras , urlete pe plaja , magazine de 3.90 lei si alte d’astea mioritice .

  4. si aici in italia sun magazine tutto 1 € dar nu am gasit otv, mai caut. idea celui cu foamea pentru iphone e putin deplasata, te rog nu fi comple, iar despre prepay dragul meu no sa-ti spun decat ca stiu persoane care au 2 3 4 SUTE de euro credit

  5. din ce scrie in acest infografic, utilizatorii de ios sunt majoritatea femei, peste 35 de ani care folosesc mobilul la volan si care ar da multi bani pe un produs doar ca arata bine dar care face putine lucruri

  6. 15818 persoane au raspuns acestui sondaj , scrie chiar in el daca cititi cu atentie .

    Asadar utilizatorii de Android sunt in majoritate locuitori la sate sau in suburbii , au venituri mai mici , au maxim liceul , sunt introvertiti , pesimisti , nu calatoresc in strainatate ca e scump, nu isi amintesc ultima vacanta , utilizeaza internetul doar de dupa anul 2000 , asculta ofertele de la telemarketing , poate se da ceva moca , etc .
    Cei cu iPhone … ei bine .. contrariul ….. 🙂

    Studiul e facut daca bine am inteles doar in America .

  7. Primul smartphone pe care l-am cumparat e Samsung Galaxy S si am dat o caruta de bani pe el la vremea aia, vreo 2200 lei. Sunt webdesigner si castig din asta cu toate ca n-am terminat inca liceul, folosesc Internetul dupa anul 2000 doar pentru ca nu eram nascut in ’92. Citesc CNN in fiecare zi, nu ascult toate tampeniile de la TV si locuiesc intr-una din cele mai bune zone din Iasi. Sper sa fac doua facultati daca o sa imi permita timpul, si acum invat la unul din cele mai bune licee din Iasi. KFF – legat de afirmatia ta legata de uitatul la teleshoping si primitul de ceva moca: in Germania la noaptea reducerilor in Karlsruhe, unul din cele mai prospere orase de la ei, dar tu stiai asta pentru ca ei bine, nu esti utilizator de Android, erau doar masini de peste 50000 de euro in fata Mall-ului si o groaza de oameni foarte bine imbracati, semn ca daca e ieftin ei se inghesuie pentru ca sunt inteligenti si nu e o rusine sa cumperi aceleasi lucruri care ieri costau de 2 ori mai mult decat azi. Asa ca nu mai fa atata pe tine ca esti superior, ca ai iPhone, pentru ca ei bine, nu e adevarat.

  8. Era vorba despre telemarketing , aia care te suna la telefon sa iti propuna fel de fel de oferte si sa te imbarlige cu fel de fel de chestii . Studiul zice ca cei cu Android ii asculta pana la capat in timp ce astia cu iOS le inchid in nas . Magari , domle …

    Adevarul e ca si tanti Safta ii asculta pe aia pana la capat , poate ii propune cine stie ce , si de fapt mai isi prelungeste contractul de telefon cu inca 2 ani si dupa aia isi plange in pumni .

    Studiul zice , nu eu 🙂

    Oricum ma bucur ca s-a demonstrat ceea ce se stia de mai mult timp despre userii de Android . Ca ei se uita in sus spre cei cu iOS .

  9. Draga KFF, cred ca tu, prin posturile tale, dai dovada de tot ce zici despre userii android. Scuza-ma, dar n-ai reusit sa zici nici macar un lucru inteligent, doar “zgomot” de fundal.
    Oricum ar fi, studiul asta e o aberatie, omul care chiar are ce face cu timpul si mintea lui nu da 2 bani pe detalii despre telefonul lui.

  10. @KFF: Daca asa zice “studiul” inseamna ca asa e nu? Tu esti genul de om care i-a totul de pe internet ca atare si il considera un adevar valabil nu? Internetul e cea mai buna sursa de informare nu?

  11. @DanDuf eu nu neg k sunt oamnei cu 300 e credit pe tel dar spuneam situatia de la noi din tara nu din italia frantza etc unde ai salar decent si iti permiti nu ca la noi ai salar 900 lei…asta ziceam,si majoritatea la care am vandut iphone din 10 pers 8 nici nu stiau c inseamna jailbreack si appstore etc…asta ii portretu utilizatorului roman(intradevar exista si cei 2 care stiu tot legat d tel),ma ocup cu telefoane si am avut sute prin maini,toate firmele,singurul lucru iti spun sincer ce imi place la iphone este viteza k care raspunde la comenzi si nu exista lag,de ex kati dintre voi ati incercat un win7 phone?asa d curiozitate?intradevar nu este la fel d dezvoltata platforma dar la cum s misca este de nota 10:),si sincer eu akma folosesc galaxy s k lagfix si cyanogenmod plus darkyrom,care face sa se miste telefonul exceptional,fiecare cei place,si am ales android dupa 4 ani de usage pt sistemul de notificari,in toamna trec inapoi p iphone dar pana atunci folosesc c mi se potriveste