Prima Pagina Apple Apple acuzata ca vinde iPhone-uri reparate drept noi in China

Apple acuzata ca vinde iPhone-uri reparate drept noi in China

     Un grup de persoane din China acuza Apple ca vinde terminale iPhone 4 refurbished drept noi in magazinele de pe teritoriul giganticei tari astiatice. Se pare ca anumiti clienti au achizitionat terminale iPhone 4 de la magazine Apple iar cand au ajuns acasa si le-au inregistrat pe site-ul companiei au constatat ca garantia dispozitivelor era mai mica de 1 an, semn ca ele nu erau noi. Se pare ca angajatii Apple au recunoscut problema si unora le-au oferit terminale noi in loc in timp ce altora le-au oferit doar o extindere a garantiei insa ramane problema vanzarii unui terminal reparat drept nou. Clientii care acuza compania de vanzarea terminalelor vechi cer platirea  unei sume duble fata de cea cu care au achizitionat dispozitivele si cer plata taxelor legale pe care le cer avocatii care i-au ajutat sa se lupte cu compania Apple.

“It’s cheating to sell refurbished products as new ones,” Wang said. “It’ll be discrimination against Chinese consumers if the case turns out to be true as refurbished cellphones are also sold in other countries, but at a cheaper price.”

“It’s impossible that we sold refurbished cellphones,” said one Chinese Apple Store employee, who refused to give further comments to the reporter. Apple’s Chinese public relations office has yet to respond to requests for comment.

The plaintiffs are demanding compensation twice the amount they paid plus legal fees, as well as an apology. The China Consumers Association has said it is paying attention to the cases.

A recent report from southern China discovered that secondhand iPhones were being refurbished and sold in the area’s chain stores. Insiders alleged that store employees sometimes repackaged display phones or used devices to sell to customers after “polishing them up.”

      Desigur ca problema nu este noua deoarece exista destule raporte chiar si din Romania ale unor persoane care sustin ca au achizitionat terminale reparate drept noi sau persoane care au primit in garantie terminale reparate drept noi. Problema a fost raportata la mai multi operatori din Romania deci nu vorbim de ceva singular si cu siguranta nu vorbim despre o greseala in ceea ce priveste stocurile. Daca si in magazinele Apple se fac “greseli” de genul acesta inseamna ca undeva in lantul de distributie cineva doreste sa economiseasca niste bani.

 • se mizeaza pe dezinteresul si naivitatea clientzilor ..

 • guest

  Unora chiar le ia mintile, profitul.
  As vrea sa vad un ce ar zice un fanboy gen KFF,DomnulAvocat sau Tigris daca si-ar lua asemenea teapa.

 • LiviuMica

  nu e vorba de teapa …doar de profituri mari pentru produse folosite. Chiar daca un refurbished a fost adus in starea impecabila, el tot a fost folosit si returnat pentru un anumit motiv (fie bani, fie stricat, fie sgariat, etc…) … deci nu mai e nou.
  Eu prefer un refurbished cu pret de cel putin 20% mai mic decat cel nou … dar e refurbished 😛 cu tot cu garantie de 1 an (ca si cel nou) …
  Ori garantia e mai mica de 1 an, ceea ce inseamna ca cei din magazine fac pe prostii si scot bani in plus,
  Ori au garantia de 1 an si sunt refurbished si asta e tot pe profitul celor de la magazine / operatori/ etc…
  Daca imi aduc aminte, Operatorii de telefonie ii platesc terminalul firmei Apple si abia apoi il vand …. deci sa faca un ban in plus nu m-ar mira …cum nu m-ar mira ca Apple sa le dea drept noi terminale refurbished din alte tari, 😛 … e o practica normala – vezi studiul Cehiei referitor la Coca-Cola … 😛

 • Octavian

  Zaone, de cand curge garantia internationala? De la data cand a fost livrat catre operator (Orange, de ex.) sau de la data primei activari sau alta data? La tel. meu mai am 2 luni garantie internationala, in conditiile in care e cumparat de la orange de 4 luni. M-au hacuit?

  Anterior, pt un iphone 3 cu rezolutie inlocuire in garantie, tot la orange, am primit nu unul nou ci unul refurbish mai defect ca cel inlocuit. Pana la urma l-au inlocuit cu unul neverlocked care e ok, dupa scandal mare, directori in cc etc.

 • Alex

  Garantia internationala curge din momentul in care il conectezi prima data la calculator si il pornesti. Te-au hacuit rau de tot.

 • Calinc

  eu cred ca Apple nu vinde un terminal uzat,readus din sevice inapoi pe piata la acelas pret cu unul nou,ci mai degraba e minareala operatorilor…o parere,puteti sa vedeti si AT&T treaba asta…ca au preturi mai mici la cele uzate..doar o parere

 • Octavian

  Totusi, pe site-ul apple unde am verificat garantia e si posibilitatea de a trimite factura prin fax si de a completa un formular on-line de actualizare a datei cumpararii de la care va curge garantia int. Stie cineva sigur – sigur cum curge garantia int?

 • lehi77

  @Octavian vezi ca e in appstore idevices- e free- care de fapt asta iti zice ….introduci seria si-ti zice cate zile de garantie ai in ce tara a fost vandut

 • Porky

  Unde anume pot verifica garantia tel . Sau mai bine spuns sa vad daca am luat tzeapa de la asigurarii. Vreau sa stiu si eu daca este un tel refacut .

 • Octavian

  Pt. verificare garantie internationala:

  https://selfsolve.apple.com/agreementWarrantyDynamic.do

 • guest1

  da destul de rusinos pentru o asa firma nu cred ca, se poate spune mai mult se mizeaza f f f mult pe naivitatea clientilor care se pare ca, nu ai deranjeaza acest lucru