Apple – cel mai mare producator de PC-uri mobile din lume?

     Sunt sigur ca foarte putina lume se astepta la un asemenea titlu insa conform unei companii americane de analiza a pietei, Apple este in momentul de fata cel mai mare producator de PC-uri PC-uri mobile din lume. Apple a reusit sa intreaca HP cu aproape 4 milioane de unitati fabricate in Q2 2011 insa probabil v-ati dat deja seama ca la Apple tableta iPad a fost considerata PC mobil pe langa Mac-uri. Fara iPad Apple ar fi avut in jur de 2 milioane de PC-uri PC-uri mobile fabricate si poate s-ar fi clasat pe locul al cincilea dupa Lenovo insa tableta iPad tine compania din Cupertino pe primul loc.

“Preliminary results show a second consecutive quarter of Y/Y shipment growth rate decline,” said Richard Shim, Senior Analyst for DisplaySearch. “While part of the Y/Y decline can be attributed to a strong first half of 2010, the rising tablet PC shipment growth rate begins to point to notebook PC shipment cannibalization.”

     Din punctul meu de vedere tableta iPad NU este un PC si nu ar trebui sa fie luat in seama ca fiind asa ceva avnd in vedere ca este o tableta PC care deocamdata nu poate functiona fara unul. Analizele de genul acesta favorizeaza in mod nejustificat compania Apple pentru ca luand in considerare doar vanzarile de Mac-uri compania din Cupertino nu ar putea ocupa un asemenea loc de una singura.