Prima Pagina Apple Apple – cel mai mare producator de PC-uri mobile din lume?

Apple – cel mai mare producator de PC-uri mobile din lume?

12

     Sunt sigur ca foarte putina lume se astepta la un asemenea titlu insa conform unei companii americane de analiza a pietei, Apple este in momentul de fata cel mai mare producator de PC-uri PC-uri mobile din lume. Apple a reusit sa intreaca HP cu aproape 4 milioane de unitati fabricate in Q2 2011 insa probabil v-ati dat deja seama ca la Apple tableta iPad a fost considerata PC mobil pe langa Mac-uri. Fara iPad Apple ar fi avut in jur de 2 milioane de PC-uri PC-uri mobile fabricate si poate s-ar fi clasat pe locul al cincilea dupa Lenovo insa tableta iPad tine compania din Cupertino pe primul loc.

“Preliminary results show a second consecutive quarter of Y/Y shipment growth rate decline,” said Richard Shim, Senior Analyst for DisplaySearch. “While part of the Y/Y decline can be attributed to a strong first half of 2010, the rising tablet PC shipment growth rate begins to point to notebook PC shipment cannibalization.”

     Din punctul meu de vedere tableta iPad NU este un PC si nu ar trebui sa fie luat in seama ca fiind asa ceva avnd in vedere ca este o tableta PC care deocamdata nu poate functiona fara unul. Analizele de genul acesta favorizeaza in mod nejustificat compania Apple pentru ca luand in considerare doar vanzarile de Mac-uri compania din Cupertino nu ar putea ocupa un asemenea loc de una singura.

12 COMENTARII

 1. poate sa se faca o “comparatie” cu pc-uri-le din anii 2000,ca hardware,atit si nimic mai mult…..

 2. 1.PC inseamna Personal Computer care inglobeaza cam tot ce misca in domeniu de la 086 pana in prezent indiferent de natia lui si felul in care este produs, este un termen aspciat de noi ca fiind x chestie y jucarie
  2. Ipad poate sa fie considerat PC pentru ca tot ce are procesor ram rom disc si sistem de operare este un Personal Computer. La aceasta categorie este frumos din partea tuturor producatorilor ca au facut categoria smartphone si nu un pc cu telefon incorporat.

  Daca nu sunteti deacord cu mine bootati in verbouse mode un iphone un ipad un mac de orice fel si analizati ce incarca sistemul de operare si o sa va dati acordul ca poate fi considerat PC fara nici o problema.

  Sper ca nu v-am plictisit dar m-am simtit oarecum sa-mi exprim parerea 🙂

 3. De fapt este vorba de clasamentul de PC-uri MOBILE, nu de PC-uri de orice fel.

  Apoi, nu cred că mai există vreun analist serios care să considere că iPad nu ar fi un PC mobil, deoarece nu există motive serioase de a-l elimina din această categorie. Într-adevăr, sunt Apple hateri și fani MS care încearcă să inventeze tot felul de criterii arbitrare pentru a elimina iPad din statistici, pentru a putea ignora astfel acapararea tot mai accentuată a pieței PC-urilor de către iPad, dar aceste criterii inventate nu au nicio bază și nu pot fi luate în considerare la statistici și analize.

  Îmi amintesc cum la apariția MacBook Air s-au găsit tot felul de Apple hateri care să afirme că lipsa unității optice ar face ca MBA să nu poată fi considerat un calculator, ci doar un accesoriu pentru calculatoare, deoarece sistemul său de operare trebuie instalat de pe un alt calculator sau un dispozitiv extern, “criteriu” care nu ar permite clasificarea de calculator. Același argument a fost “reîncălzit” și servit din nou în ceea ce privește iPad. Cu toate acestea, niciun analist serios nu poate ține cont de astfel de găselnițe retorice, pentru că definiția unui PC nu a inclus niciodată acest criteriu și nici în trecut acest criteriu nu a fost aplicat altor PC-uri care nu-și puteau instala singure sistemul de operare – de ex. primele TabletPC-uri, diverse blade-uri / slim clients, workstation-uri și desktop-uri fără unitate optică au fost dintotdeauna considerate PC-uri.

 4. Daca pt voi un PC se rezuma la filme, foto, muzica si internet , o fi si tableta un PC.
  In rest nu este pt ca are un sistem de operare castrat, chiar daca are processing unit, spatiu de stocare, display,etc.

 5. @guest de cand iti citesc comentariile ai avut numai argumente nerelevante. Nu stiu ce cauti aici!

 6. daca iPad este un PC mobil………………………..atunci si iPhone si Galaxy S sunt nu? vai de noi….

 7. sa fi pe primul loc de acum pina in 2050 dar sa nu uite de consumatori sa nu inceapa sa fie cantitate (cum se pare ca, a inceput sa se practice) si nu calitate

 8. @guest: Păi de când se definește un PC a fi dispozitivul care rulează mai mult decât “filme, foto, muzică și internet” (apropos, ai uitat să zici de jocuri, email, mess, apeluri video, etc.)? Acum 20 de ani, nu puteau face nici atâta și tot ca PC-uri erau clasificate!

 9. Yo zic ca iPad poate fi considera un PC mobil deoarece (cum s-a mai zis si mai devreme) are procesor, Ram etc … ruleaza un sistem de operare … este mai mobila decat orice laptop … costa cat un laptop … deci nu vad dc nu ar fi un PC mobil …. si ruleaza mai multe tipuri de aplicatii (majoritatea de entertainment)

 10. @Tim: Înseamnă că niciun calculator care se conectează la internet nu mai poate fi PC, ba mai mult, orice calculator client dintr-o configurație client-server nu mai este PC, la fel orice calculator cu Windows, care necesită activare cu un server al MS, etc.?!? Criteriul tău este un mare FAIL.

COMENTEAZA!

Please enter your comment!
Please enter your name here