Prima Pagina Apple Apple lucreaza la o aplicatie Maps care functioneaza cu ajutorul realitatii augmentate

Apple lucreaza la o aplicatie Maps care functioneaza cu ajutorul realitatii augmentate

     Inginerii companiei Apple lucreaza din greu la dezvoltarea de noi tehnologii pentru compania din Cupertino iar acum avem un brevet de inventie care denota interesul companiei Apple de a imbunatatia plicatia Maps din iOS prin adaugarea realitatii augmentate. Implementarea celor de la Apple ar duce tehnologia realitatii augmentate un pas mai departe oferind utilizatorilor posibilitatea de a vedea continut video direct peste informatiile despre locatia in care se afla. Desigur ca aplicatia ar afisa informatii despre punctele de interes din jur direct peste informatiile despre strada, numele strazii, etc, iar in plus Apple a conceput si un sistem inovativ pentru alertarea utilizatorilor atunci cand merg intr-o directie gresita.

The handheld communication device visually augments the captured video stream with data related to each point of interest. The user then selects a point of interest to visit. The handheld communication device visually augments the captured video stream with a directional map to a selected point of interest in response to the user input. In one form of interaction, a device can receive input from the user requesting directions from a present location to a selected search result. Directions can be overlaid onto the presently displayed video feed, thus showing a course and upcoming turns.

     Informatiile oferite de cei de la Apple ar fi preluate direct din baza de date a aplicatiei si in plus ar avea o metoda mult mai simpla si eficienta de a afisa numele strazilor/a punctelor de interes. Ceea ce propune Apple nu este chiar nou, unele aplicatii folosesc tehnologii asemanatoare de ceva vreme insa asa ceva implementat direct in aplicatia Maps din iOS ar aduce cu siguranta un mare mare plus pentru utilizatorii de iDevice-uri. Desigur ca totul este deocamdata doar un bevet de inventie insa eu unul as fi foarte bucuros sa regasesc asa ceva in iOS.

 • Alex

  Brevete peste brevete si tot de google avem parte ….

 • si ce nu iti convine la google? aaa ca e gratis… ca este altul decat apple? pacat ca unii nu stiu sa aprecieze informatia ce vine gratuit.

 • Alex

  Priveste spre nokia maps poate intelegi ….

 • guest

  Eu cred ca realitatea asta augmentata, nu e ceva de luat in considerare cand ai nevoie de navigatie si esti la volan. E un fel de divertisment cand esti pieton, probabil si cu un dram de utilitate.
  Facuse, parca TomTom ceva de genul asta, in care aveai tot timpul in fata o masina virtuala,pe care chipurile sa o urmaresti. Chiar bezmetica ideea – masina te enerva, aveai tot timpul impresia ca dai peste ea si iti ocupa campul vizual.
  Oricum la volan nu ai nevoie de asa ceva .

 • dorin

  nu va mai bateti capul despre asta oricum an Romania nu va functiona asa ca stati linistiti

 • guest1

  bine ca au terminat cu procesele si se apuca de treaba 🙂 e un nou inceput 😀

 • Vladel

  Chestia asta exista deja pe android. Din cate stiu sau cva asemanator

 • Pingback: Realitatea augmentata - o tehnologie foarte utila pentru o aplicatie pentru navigatie prin GPS()

 • Locohaust

  @vladel nu stii bine, nu exista