Prima Pagina aplicatii Realitatea augmentata – o tehnologie foarte utila pentru o aplicatie pentru navigatie...

Realitatea augmentata – o tehnologie foarte utila pentru o aplicatie pentru navigatie prin GPS

15

    Ieri va spuneam despre un brevet de inventie pe care compania Apple il are inregistrat si care descrie o posibila implementare a realitatii augmentate in aplicatia Maps din iOS. Conform acestui brevet de inventie Apple ar urma sa introduca o serie de functii foarte utile direct in aplicatia Maps urmand ca utilizatorul sa vada pe ecran informatii relevante despre locatia in care se afla si punctele de interes din jurul ei. Tehnologia realitatii augmentate functioneaza exact ca in poza de mai sus, adica aplicatia va determina locatia voastra si in baza imaginilor captate de camera terminalului vostru veti avea afisate pe ecran informatii despre punctele de interes din jurul vostru si totul in baza imaginilor pe care le vedeti cu ajutorul camerei.

     In ultimele 2 zile am folosit in mod constant cateva aplicatii romanesti care au integrata realitatea augmentata pe langa un sistem de pozitionare prin GPS si trebuie sa recunosc faptul ca fara ele nu m-as fi descurcat aproape deloc in Bucuresti. Este foarte usor de gasit un punct de interes atunci cand ridici terminalul in sus si pe ecran iti apare locatia sa iar tu mergi direct catre ea si cred ca Apple ar trebui sa se gandeasca serios la oferirea unui asemenea sistem nativ in iOS pentru utilizatorii de iDevice-uri.

     Pentru mine realitatea augmentata reprezinta un must-have pentru o aplicatie serioasa care ofera atat informatii despre pozitionarea prin GPS cat si informatii turistice despre un oras. Voi ce experiente ati avut cu aplicatii care au implementata realitate augmentata?

15 COMENTARII

  1. eu am gasit pana acum doar “The Bucharest AR Guide” in itunes pentru bucuresti…

  2. Arata-ne printscreen din ce ai utilizat tu in Bucuresti, nu din povestea de mai sus tnx

  3. Asa e locohaust, this is getting boring.
    Pentru cine nu stie eu bat bucurestiul la picior so nu am timp chiar atat de mult sa raspund.
    Orasul meu si Urbo.ro sunt aplicatiile pe care le-am folosit.

  4. @zaone: Cum adica bati bucurestiul la picior? Vrei sa zici ca te deplasezi pe jos prin bucuresti?

  5. Sf-uri in ceea ce priveste realitate augmentata ptr Bucuresti. O sa mai curga multa apa pe Dambovita pana o sa vedem noi asta. Despre asta povestile

COMENTEAZA!

Please enter your comment!
Please enter your name here