Realitatea augmentata – o tehnologie foarte utila pentru o aplicatie pentru navigatie prin GPS

    Ieri va spuneam despre un brevet de inventie pe care compania Apple il are inregistrat si care descrie o posibila implementare a realitatii augmentate in aplicatia Maps din iOS. Conform acestui brevet de inventie Apple ar urma sa introduca o serie de functii foarte utile direct in aplicatia Maps urmand ca utilizatorul sa vada pe ecran informatii relevante despre locatia in care se afla si punctele de interes din jurul ei. Tehnologia realitatii augmentate functioneaza exact ca in poza de mai sus, adica aplicatia va determina locatia voastra si in baza imaginilor captate de camera terminalului vostru veti avea afisate pe ecran informatii despre punctele de interes din jurul vostru si totul in baza imaginilor pe care le vedeti cu ajutorul camerei.

     In ultimele 2 zile am folosit in mod constant cateva aplicatii romanesti care au integrata realitatea augmentata pe langa un sistem de pozitionare prin GPS si trebuie sa recunosc faptul ca fara ele nu m-as fi descurcat aproape deloc in Bucuresti. Este foarte usor de gasit un punct de interes atunci cand ridici terminalul in sus si pe ecran iti apare locatia sa iar tu mergi direct catre ea si cred ca Apple ar trebui sa se gandeasca serios la oferirea unui asemenea sistem nativ in iOS pentru utilizatorii de iDevice-uri.

     Pentru mine realitatea augmentata reprezinta un must-have pentru o aplicatie serioasa care ofera atat informatii despre pozitionarea prin GPS cat si informatii turistice despre un oras. Voi ce experiente ati avut cu aplicatii care au implementata realitate augmentata?