iPhone, problema butonului Home si cum o poti rezolva

     In ultima vreme foarte multi posesori de terminale iPhone mi s-au plans de faptul ca butonul Home din propriile terminale nu functioneaza chiar atat de bine precum se asteptau ei. Problema este una generala, afecteaza utilizatorii din intreaga lume deci nu vorbim despre ceva local sau ceva care afecteaza doar terminalele cu ori fara jailbreak. Pentru aceasta problema exista 2 rezolvari simple: fie duceti terminalul in garantie la magazinul de la care l-ati achizitionat si sperati ca ei sa considerea aceasta problema drept una care impune schimbarea terminalului; fie faceti jailbreak si instalati Activator.

      Prima optiune este simpla, stiti cu totii ce implica asa ca vom vorbi despre cea de-a doua. Activator este un plugin disponibil in Cydia de foarte multa vreme si foarte multe tweak-uri lansate anul acesta il folosesc pentru a implementa diverse functii in iOS. Activator este un tweak care permite utilizatorilor de iDevice-uri sa utilizeze gesturi pentru a intreprinde orice fel de actiuni in sistemul de operare, indiferent de modalitatea prin care faceau acele actiuni inainte de jailbreak. Activator ne permite sa folosim gesturi pentru a inlocui orice buton fizic din iDevice-urile noastre insa numai atunci cand sistemul de operare este incarcat pe terminal. Daca terminalul este inchis atunci depindeti in continuare de butoanele fizice pentru a il reporni. Pentru a introduce terminalul in Recovery/DFU Mode aveti din nou nevoie de butoanele fizice.

       Partea proasta la Activator este ca necesita destul de multe resurse pentru a functiona deci va avea un impact destul de puternic asupra autonomiei bateriei insa va scuteste de nervii cauzati de butonul Home. Pentru a seta efectuarea anumitor gesturi care indeplinesc functii ce in mod normal erau “legate” de butonul Home, mergeti in Settings>Activator si setati ce doriti voi. Acest tweak functioneaza 100% corect pe iOS 4 insa pe iOS 5 s-ar putea sa intalniti mici probleme cand il utilizati.