Iata cum aratau tabletele inaintea lansarii iPad

      Avem design-urile smartphone-urilor inainte si dupa lansarea iPhone-ului dar desigur ca avem si design-ul tabletelor inainte si dupa lansarea iPad. In imaginea de mai sua avem prezentat modelul tabletelor conceput de catre producatorii de PC-uri mobile sau clasice si observti ca aproape toate ruleaza Windows si toate au un aspect destul de “interesant”. Vorbim desigur despre tablete care au fost disponibile pentru achizitie pe piata, tablete care desigur ca nu au avut succes, tablete care arata atat de urat incat acum nu ar atrage nici macar o privire din partea cuiva.

     Daca este sa privim acum forma tabletelor dupa lansarea iPad putem constata faptul ca producatorii au inteles un lucru: sistemul de operare desktop nu are ce cauta pe o tableta. In ceea ce priveste forma, tableta iPad este singura care are masuri proportionate si permite utilizarea cu usurinta atat in landscape cat si in portrait mode. Restul tabletelor au o diagonala ceva mai mare insa un format diferit care le face bune pentru utilizare in ladscape mode insa nu chiar atat de bune pentru portrait mode.

      Apple da in judecata producatorii de tablete pentru copierea design-ului iPad 2, privind cele 2 imagini as spune ca undeva cineva s-a inspirat putin din design-ul iPad.

20 COMENTARII

  1. @Gabriel – poti detalia mai mult? Ce le facea asa de speciale prin faptul ca rulau Windows? Erau niste laptopuri cu touchscreen si atata tot. Sistemul de operare nu era touch-friendly.

  2. Ce ar fi ca producatori de tablete dinainte sa ii dea in judecata pe Apple pt forma dreptunghiulara, mai ales ca proportiile ecranului sunt la fel ca cele utilizate de iPad.
    Utilizarea in modul portrait, nu prea are sens la o tableta. E buna la un telefon la care utilizarea in mod landscape nu pare prea naturala.
    Producatorii de tablete non iPad se vor fi gandit la o rezolutie adaptata vizionarii de filme sau jocurilor. Similar s-a intamplat si cu ecranele de laptop care au schimbat rezolutia de la 4/3 la 16/10 si apoi 16/9.

  3. Măcar înainte încerca fiecare să vină cu un design original, acum copiază în nesimțire!

    @guest: Ce “forma dreptunghiulara” visezi? Vechile tablete aveau un contur poligonal neregulat! Acum că a venit Apple cu conturul simplu și bine proporționat și a avut succes, hop au sărit toți producătorii de telefoane cu copii după iPad. Jalnic!

  4. @Gabi: Într-adevăr, articolul original face trimitere și la pozele foarte interesante cu Android-ul de dinainte de iPhone, de unde reiese clar cum Google, cu ajutorul ticălos al lui Eric Schmidt, a copiat în nesimțire iOS!

  5. zaone dar nu ai specificat un lucru,si anume cati ani vechime au acele tablete,cu siguranta au 10 ani inaintea ipad unele dintre ele,si au formele alea pentru anii respectivi,la fel aveau multe produse formele pentru acei ani,sa ne gandim la banalul telefon mobil care era cat o statie walkie talkie…
    referitor la al doilea lucru toti sariti pe zaone ca interesant articol dar pacat ca este copiat,dar ce a-ti vrea ma sa fi inventat si zaone acele tablete si forme si sa vi le dea voua in premiera ca sa va simtiti bine,ca asa sa vina el cu un asemenea articol si poze care poate sau prezentat si in alta parte e penibil nu?Deja deveniti penibili cu chestiile astea cu copiatulvi s-a urcat la cap atat de rau incat numai poate nimeni sa prezinte o stire ca nu e in prima auditie sau nu e inventata de el,dati-l si voi in judecata…

  6. Pentru cei fara ochelari, am dat link la gruber(care da link-uri mai departe), mai schimbativa dioptriile. In rest, cand ma mai acuzati pe mine de plagiat, sa faceti si copy/paste la continut sa il verificam sa vedem daca e asa cum spuneti voi. Daca nu e asa atunci moderare pe viata pentru cine ma acuza pe nedrept.

  7. Zaone deja Politica apple mi se pare o tiganie.. E penibil sa interzici unui intreg continent vanzarea de produse a unei companii. Cum sa interzici vanzarea tuturor smartphonurilor si tabletelor companiei Samsung?
    Jenant.

  8. @Cosmin Razvan: in schimb este super util la vizionarea filmelor, clipurilor video… In rest, fie navigare web, aplicatii, vizionat poze/slideshow-uri, formatul 4:3 este cel mai reusit, pentru ca poti folosi tableta si in landscape, si in portrait mode. Totusi optez pentru un ecran 16:10/16:9, motiv pentru care mi-am vandut iPad 2-ul.

    PS: nu am observat celelalte comentarii…

  9. Odată cu apariția tabletei iPad “sfera” tabletelor a sărit in viitor cu 100 ani la cum arătat !
    Ma încânta ideea ca Apple a știut cand sa scoată tableta si cu designul ei inovator pe care mulți îl copie in nesimtire !
    Haideti sa ne aducem aminte si totodata Zaone sa tragi un mic articol despre cum arătau telefoanele înainte de iPhone 2G ! Mai ales telefonul celor de la Samsung si cum arată in prezent ! Nu “miroase ” oare a nesimtire si a copiere in prostie ? Binenteles !
    Si foarte bine ca Apple a decis ca si telefoanele sa fie interzise , după cum am spus intr-un post acum câteva Zile :)!!
    Sa vina cei de la Samsung cu ceva inovator …nu sa ingrase telefoanele in prostie cu același design ca a celor de la Apple ! Asta nesimtire ! Bv Apple !!

  10. @DomnulAvocat cea ce a facut app cu pozele modificate cum este daca nu penibil sau josnic este un cuv in lumea av (asta daca te numeri printre ei)
    @Tigris pentru tine ce nu contine marca app este o copie dupa app (indiferent ce produs este chiar si o cana)
    @Tigris la acea vreme acelea erau de top tehnologia evolueaza ar trebui sa o faci si tu
    @yoyoo29 majoritatea utilizatorilor idev nu stiau ca, au existat tab inainte de app (ma numar printre ei) dar multa lume continua sa nege acest lucru
    @alex :)))) “app inoveaza”
    @ALL nu inteleg nici utilizatori ios sau de android (recunosc utilizatori de ios sunt mai patimasi ei nu vad decit drept ios) ca, orice concurenta este binevenita pentru consumatori adica noi nu ar mai fi atatea lansari si nu sar mai scoate atat de lucruri noi si companiile se copie intre ele sub o forma sau alta indiferent cine este ea sau ce nume poarta fiecare dintre ele au venit cu ceva nou si ceilalti au copiat sub o forma sau alta nu cum zici tu tig sau av toata lumea copiaza de la app
    @zaone ma bucur ca, acum topicurile nu mai sunt cum erau inainte o campanie impinsa la extrem pro app anti android felicitari (numai stirile bune legate de la app si numai rele de la android)

  11. @DomnulAvocat: Apple nu “a decis” nimic. Incearca ceva care nu o sa le reuseasca. Cum am mai zis pana sa se finalizeze un astfel de proces deviceurile vandute azi vor fi depasite si scoase de la vanzare. Asa ca chillax cu rant-urile tale de 2 lei.

  12. @bkn: E clar ca apple nu a inventat tableta cu toate ca multi continua sa afirme ca nu e asa. Singurul lucru pe care nu l-au avut tabletele vechi si l-au avut tabletele ipad a fost numarul mare de aplicatii, in rest nimic nou.

  13. @bkn taicamiu a avut un hp dala ,marea inovatie la tablete este sistemul de operare special facut pentru ele,greutate redusa si touchscreen adevarat nu pix dala de te chinui 3 ore sa scrii ceva..este adevarat ca din 2003 si pana acum au trecut o gramada de ani in care nimeni nu s-a gandit sa revolutioneze tabletele pana cand a venit appleul…si at ce sa vezi toti producatorii si-au amintit ca o data demult s-au apucat si ei de tablete si au inceput sa copieze cu cea mai mare nesimtire sperand ca poate prind si ei o cota din piata…in schimb au prins o mare m..e.