Apple blocheaza posibilitatea de a identifica iDevice-urile dupa UDID

      Aseara Apple a lansat iOS 5 beta 6 iar in changelog-ul publicat in portalul dedicat dezvoltatorilor de aplicatii a fost descoperit un aspect foarte important pentru viitorul companiilor de jocuri ori a celor care fac publicitate pentru paltforme mobile. Apple a decis ca este timpul sa blocheze accesul dezvoltatorilor de aplicatii la UDID-urile iDevice-urilor astfel ca nici o aplicatie nu ne va mai putea recunoaste dispozitivul decat daca dezvoltatorii fac un sistem special de ID-uri pentru fiecare aplicatie in parte. Practic doar Apple va avea posibilitatea de a identifica iDevice-urile dupa UDID-ul lor ia developerii vor trebui sa isi faca sisteme proprii.

Deprecated in iOS 5.0

uniqueIdentifier
An alphanumeric string unique to each device based on various hardware details. (read-only) (Deprecated in iOS 5.0. Instead, create a unique identifier specific to your app.)

      Aceasta masura ii afecteaza in special pe producatorii de jocuri, le afecteaza pe companiile de advertising pe platforme mobile, etc, deoarece fiecare dintre ele va trebui sa isi faca un sistem propriu de inregistrare a utilizatorilor. Partea cea mai proasta pentru acest gen de companii este ca ele vor trebui sa isi refaca bazele de date cu utilizatori avand in vedere ca incepand cu iOS 5 beta 6 nu vor mai putea identifica nici un terminal. Aceasta decizie ar putea avea legatura cu intarirea sistemului de securitate a datelor persoale ale utilizatorilor ori pur si simplu vedem o metoda prin care Apple incearca sa isi creeze un avantaj fata de alte platforme de advertising ori alte paltforme concurente ale Game Center. Indiferent care este motivul, in iOS 5 beta 6 Apple a scos posibilitatea de a mai identifica un iDevice dupa UDID.