Apple implementeaza in iOS 5 un sistem de avertizare in caz de cutremur pentru japonezi

     Stiti deja cu totii ca la inceputul acestui an Japonia a fost lovita de o serie de cutremure care au paralizat, in parte, activitatea uneia dintre cele mai bogate tari de pe glob. Impactul a fost puternic, s-a resimtit si dincolo de continentul asiatic insa important pentru japonezi a fost sa repare cat mai repede ce s-a stricat si sa salveze cat mai multi oameni. In ideea salvarii de vieti omenesti si bunuri, Apple a implementat in iOS 5 un sistem de avertizare in caz de cutremur care functioneaza deocamdata doar in Japonia. Sistemul din iOS este conectat la un sistem national de avertizari impotriva cutremurelor pe care japonezii l-au dat in functiune in anul 2007. Acest sistem poate anunta japonezii cu maxim 2 minute inaintea producerii unui cutremur si pana acum a fost folosit cu succes de nenumarate ori.

Japan has the most advanced earthquake early-warning system in the world. A nationwide online system launched in 2007, it detects tremors, calculates an earthquake’s epicenter and sends out brief warnings from its 1,000-plus seismographs scattered throughout the country, one of the most earthquake-prone nations on the planet.

      Respectivul sistem japonez va fi accesat automat de iOS 5 care va afisa in Notifications Center notificari in legatura cu posibila producere a unui cutremur. Utilizatorii vor avea in Settings>Notifications Center o optiune care le va permite sa activeze noul sistem si cu ajutorul sau vor putea fi intotdeauna anuntati cand se produce un nou cutremur. Avand in vedere ca sistemul este special conceput pentru japonezi, nu va asteptati sa functioneze sau sa va fie de folos in Romania avand in vedere ca la noi nu exista sisteme de avertizare in caz de cutremur.