Apple are 19 procese intentate impotriva companiei Samsung pe 4 continente

     Desi Apple plateste miliarde de dolari companiei Samsung pentru componentele iDevice-urilor care sunt livrate de catre gigantul astiatic, intre cele 2 companii exista in derulare nu mai putin de 19 procese intinse pe 4 continente. Cele 2 companii si-au trimis avocatii in 12 instante din 9 tari iar acolo se va decide daca Samsung a copiat sau nu design-ul iDevice-urilor atunci cand a construit terminalele din seria Galaxy. Deocamdata Apple a reusit sa obtina o interdictie de vanzare a Samsung Galaxy Tab 10.1 in UE insa decizia a fost temporar suspendata iar Apple isi continua atacurile prin intermediul ltor instante.

      Acest razboi dus de catre Apple ar putea avea consecinte dezastruoase pentru compania din Cupertino si aici ma refer desigur la imaginea Apple care ar putea avea de suferit. Oricine intelege necesitatea de a iti apara propriile produse insa exista o linie foarte subtire intre suport moral si ura fata de o companie iar Sony a inteles cel mai bine acest lucru in procesul impotriva lui geohot. Parerea mea este ca aceste procese nu vor duce vreodata la interzicerea completa a vanzarilor de terminale Samsung pentru ca vorbim despre o decizie cu implicatii majore care ar putea sta drept precedent pentru altele.

      Aici gasiti lista celor 19 procese dintre cele 2 companii. Avand in vedere ca in tari precum Germania sau Olanda procesele pentru mai multe brevete de inventie sunt impartite, exista sansa ca numarul actual de procese sa fie mult mai mare.