Ai renunta la SMS-uri in favoarea iMessage?

     Au trecut mai bine de 2 luni de la lansarea celebrului serviciu de mesagerie iMessage si cred ca multi dintre voi si-au facut deja o idee destul de buna cu privire la modul in care va functiona. Practic iMessage imita functionalitatea unor aplicatii precum WhatsAppMessanger insa intr-un mod mult mai simplu si mai usor de utilizat pentru orice iDevice. Partea buna este ca iMessage vine integrat in iOS 5 asa ca orice iDevice il va avea si orice iDevice il va putea folosi cu o conexiune de internet iar traficul consumat este infim deci nu va afecta factura vreunui utilizator.

     Am folosit iMessage de destulde ori pana acum si pot sa spun ca iOS-ul te face sa renunti la el atunci cand ai un contact care il are activat insa iMessage este rareori o solutie indeajuns de buna. Cand ai o conexiune de internet nu ai nici o problema in a il utiliza si partea buna este ca nu trebuie sa ai MMS-uri incluse in abonament deoarece iMessage preia si rolul lor. Partea proasta este ca atunci cand nu ai o conexiune de internet trebuie sa te intorci la SMS/MMS-uri deoarece iMessage nu va reusi sa trimita absolut deloc mesajele.

     Eu unul voi renunta la SMS-uri pentru contactele care au iOS 5 si iMessage instalat pentru ca iOS-ul ma va “obliga” sa fac acest lucru. Cand ai iMessage activat iOS-ul detecteaza automat si alte persoane care il au iar tu nu ai optiunea de a trimite un SMS sau mesaj prin iMessage ci vei trimite direct mesajul prin iMessage iar daca nu exista conexiune de internet vei avea apoi posibilitatea de a trimite SMS. Practic Apple va omora incet dar sigur SMS/MMS-urile fie ca utilizatorii vor dori acest lucru sau nu.

      Voi ce parere aveti despre iMessage? Ati inlocui serviciile standard de mesagerie pentru contactele care au un iDevice cu iOS 5?