Apple, MacBook si un modem LTE

    In ultimele zile s-a vorbit foarte mult despre posibila implementare a unui chip baseband LTE in iPhone 5, o ipoteza pe care foarte putini o vad ca fiind posibila in momentul de fata. Saptamana trecuta aflam despre un MacBook ce avea incorporat un modem 3G care teoretic permite accesarea internetului de oriunde fara nici cea mai mica problema. Acum luand in considerare zvonurile privind implementarea tehnologiei LTE in iPhone si extrapoland catre MacBook Air/Pro, oare cat de bine ar “prinde” lansarea unui MacBook ce ar permite conectarea la asemenea retele?

    De ani de zile asteapta posesorii de Mac-uri lansarea unui produs care sa permita conectarea la internet fara a utiliza un stick USB si poate in viitorul apropiat Apple ar face acest pas. Problema pentru compania din Cupertino sta in introducerea chip-ului GSM/CDMA in MacBook-uri avand in vedere ca produsele au fost speical concepute pentru a avea componente cat mai mici  in ideea de a mentine design-ul cat mai subtire. Din punctul meu de vedere problema implementarii unui modem GSM/CDMA compatibil cu retele 3G/LTE sta in faptul ca Apple trebuie sa gaseasca o modalitate eficienta de a imbina tehnologia cu design-ul.

     Tehnologie exista, doritori exista, tot ce trebuie sa faca Apple este sa faca efortul de a implementa un modem iar MacBook-urile ar avea din nou un avantaj. Parerea mea este ca un modem compatibil cu retele LTE ar reprezenta cea mai buna alegere avand in vedere ca tehnologia este noua, in SUA incepe sa fie adoptata la scara larga iar pentru utilizatori ar reprezenta “mariajul” perfect si ar elimina necesitatea utilizarii unui iDevice pentru internet tethering. Desigur ca de la fapte la vorbe este cale lunga insa voi ati fi interesati de un MacBook ce ar avea un modem incorporat?