Prima Pagina Apple Intel confirma intentiile companiei Apple de a schimba modelele procesoarelor implementate in...

Intel confirma intentiile companiei Apple de a schimba modelele procesoarelor implementate in MacBook-uri

      Inaintea lansarii noii versiuni a MacBook Air au aparut diverse zvonuri care dadeau de inteles ca Apple ar putea lansa noi Mac-uri care au incorporate procesoare ARM. In momentul de fata toata linia de Mac-uri are incorporata procesoare Intel foarte puternice care ofera un spor de performanta semnificativ produselor companiei Apple. Chiar daca Apple si Intel au o colaborare foarte stransa in momentul de fata, conducerea companiei Intel ia in calcul o posibila schimbare de furnizori pe care Apple ar putea-o face in viitor pentru seria de Mac-uri. Mai exact, unul dintre directorii Intel sustine ca a auzit zvonuri care dau de inteles ca Apple testeaza si alte tipuri de procesoare pentru Mac-uri iar in viitor ar putea renunta la cele oferite de Intel pentru anumite modele.

We hear the same rumors and it would be remiss of us to be dismissive,” he said. “We endeavor to innovate so they’ll continue to look to us as a supplier.

      Conform aceluiasi director al celor de la Intel, Apple ar fi implementat un chip A5 din iPad 2 intr-un MacBook Air si sistemul a avut performante neasteptat de bune in viziunea companiei din Cupertino. Desigur ca un procesor construit special pentru terminale mobile nu are aceleasi performante precum unul construit pentru laptop-uri si parerea mea este ca Apple ar avea multe de pierdut in cazul unei asemenea schimbari de furnizori. In momentul de fata Intel produce, cele mai puternice procesoare din lume iar iDevice-urile celor de la Apple au fost laudate in repetate randuri pentru performantele foarte bune inregistrate atat in testele sintetice cat si in testele derulate in lumea reala.

       Un MacBook Air cu procesor mobil ar reprezenta un avantaj pentru Apple, probabil ar duce si la o scadere a preturilor insa eu cred ca se va renunta la performante pentru a se face aceasta schimbare.

 • Tigris Regalis

  Nu mai e mult și procesoarele ARM vor avea quad core și viteze de câțiva GHz, iar performanțe mai multe nu vor fi necesare la un notebook obișnuit. Presupunerea mea este că Apple intenționează să reunească iOS și Mac OS X într-un singur sistem de operare destinat platformei ARM, care să ruleze pe toate produsele companiei, demers început cu “iPad-izarea” din Lion și renunțarea la “Mac” în denumirea lui Lion (“OS X Lion”).

 • exe

  Se cam duce la fund (T)itanicul. HP renunța la PC-uri, MS face win8 for ARM, si acum mai vine si Apple cu ARM-ul lor. Cred ca cel mai bine pt. Intel acum ar fi sa cumpere un OS, RIM sau WebOS. E cam singura lor șansa pe zona mobila. Dacă nu o sa se ducă la fund cu PC-uri cu tot sau o sa devină un fel de Cray focusat doar pe servere.

 • guest

  Daca Apple pune ARM pe MACBook, o sa aveti un sistem de operare foarte complex – iOS.
  Ce era MacOS limitat, dar ce o sa fie cu iOS pe laptop ?