iPhone 5 testat cu aplicatii din App Store, va functiona atat pe retele GSM cat si pe retele CDMA

     Inca de la lansarea versiunii CDMA a iPhone 4 s-a zvonit ca viitoarea generatie a terminalului va avea un chip baseband care va functiona atat cu retele GSM cat si cu retele CDMA. Daca pana acum am avut parte doar de zvonuri care nu au fost sustinute de date concrete, iata ca TechCrunch a publicat aseara un articol in care prezinta informatiile obtinute de developerii unora dintre cele mai populare aplicatii din App Store. Se pare ca in logurile aplicatiilor au fost descoperite intrari care dau de inteles ca iPhone 5 este testat acum de catre ingineri ai Apple si conform acelorasi loguri dispozitivul poate functiona atat pe reteaua AT&T cat si pe reteaua Verizon. Descoperirea a fost facuta de developeri comparand logurile aplicatiilor si observand ca iPhone-uri cu acelasi UDID au fost inregistrate pe ambele retele ale operatorilor de telefonie mobila.

The logs show that the app has been briefly tested by a handful of people using what is almost certainly an iPhone 5, evidently running iOS 5, sporting two distinct sets of mobile network codes (MNC) / mobile country codes (MCC). Those codes can be used to uniquely identify mobile carriers.

Sure enough, some registrations for the app – which the developer also asked not to be named – were logged from a new Apple device, using the MNC/MCC codes from both Verizon and AT&T.

      Un iPhone 5 “universal” ar reprezenta un avantaj foarte foarte mare pentru Apple dar si pentru utilizatori deoarece barierele care desparteau operatorii de telefonie mobila vor fi ridiate. Un asemenea terminal poate fi utilizat in orice retea fara nici o problema si va fi interesant de vazut daca el contine un SIM universal cu informatii despre fiecare operator in parte. Un asemenea dispozitiv ar trebui sa fie vandut decodat pentru a functiona in orice retea insa daca acest lucru nu se va intampla atunci probabil decodarea sa se va dovedi a fi destul de dificila. Pana una alta asteptam anuntarea conferintei pentru prezentarea iOS 5 si iPhone 5.

5 COMENTARII

  1. Conferinta de prezentare cred ca va avea loc dupa 20 sept, undeva pe la sfarsitul lunii septembrie. O data exacta probabil dupa 1 sept.

  2. Da e tare ideea, am luat blackberry de la Verizon, modelul 9930 si le are pe toate si cdma si gsm si nush care e al treilea dar merge, in plus poti fi pe ambele in aproape acelasi timp din cate am vaz… Adica sa ai o cartela gsm si sa ai un abonament si cu verizon… Nu stiu exact toate setarile dar pt cateva min cat l-am butonat cam asta am inteles…
    Sper ca la iPhone 5 sa fie la fel si sa aibe neaparat LTE 4G!

  3. Hihi, vom avea și în RO disponibil iPhone cu CDMA – Zapp se întoarce! LOL! … se întoarce mormânt de ciudă!