Prima Pagina Apple Apple are probleme in a produce indeajuns de multe MacBook Air-uri pentru...

Apple are probleme in a produce indeajuns de multe MacBook Air-uri pentru a acoperi cererea de pe piata

     La sfarsitul anului trecut Apple lansa o serie MacBook Air cu un design nou si performante impresionante iar atunci noul produs inregistra vanzari record devenind cel mai bine vandut MacBook Air din istoria companiei. Acest lucru s-ar putea schimba rapid deoarece noul MacBook Air lansat in vara acestui an pare a atrage mult mai multi clienti iar Apple are probleme in a produce indeajuns de multe unitati ale modelelor de 13 inch. Se pare ca multi dintre resellerii de produse Apple nu fac fata cererii de pe piata si in unele magazine MacBook Air-urile de 13 inch sunt indisponibile.

      Daca resellerii nu au produse, retailerii au din plin dar problema este ca ei le vand la preturi cu aproape 20% mai mari decat in cazul magazinelor Apple. Compania din Cupertino a avut grija sa trimita cantitati considerabile de MacBook Air-uri de 13 inch catre retailerii care le vand mai scump iar resellerii care le vand la preturile recomandate au ramas in plan secund. Amazon comercializeaza modelul de 13 inch de 128 de GB la un pret cu 250$ mai mare decat Apple sau resellerii autorizati iar spre deosebire de cei din urma are destule unitati in stoc. Este interesanta strategia celor de la Apple care ajuta magazinele sa vanda la supra-pret niste produse care oricum au preturi mult mai mari decat ar fi trebuit sa aiba in mod normal.

 • KFF

  Nu ai inteles inca faptul ca seria Mac nu e pentru oricine ? E pentru clientela premium care isi permite produsul.

  Cred ca exprimarea fericita era : “Apple nu reuseste sa produca indeajuns de multe unitati pentru a face fata cererii ” . Exprimarea cu “probleme” deturneaza putin sensul frazei .

  Apple nu are nici o problema , doar ca nu face fata cererii prea mari 🙂 E deja altceva , mai clar si mai citet .

 • Come on, suprapret de 250$ e deja prosteala pe fata nu produs premium. Si asa Mac-urile au preturi mult prea mari, daca bagi si taxa de “inventar” de inca 20% atunci…

 • Lucian

  nu sunt de acord promovarea idei ca macurile sunt mai scumpe decat alte firme. am configurat un lenovo cu specificatiile de la macbook pro si era mai scump. cred ca o sa ai aceeasi surpriza si de la sony si de la dell.

 • KFF

  Asta e motivul pentru care Mac nu va avea niciodata succes in estul Europei iar Apple nu va avea un Apple Store vreodata aici .

 • Daniel

  KFF gresesti. Daca in Romania se vinde cota anuala de masini Ferarri in cateva luni cred ca un Apple Store ar avea vanzari pe care nici nu le viseaza americanii.

 • KFF

  Apropo , weekendul asta se mai deschid cateva magazine Apple Stores , dintre care unul , in regiunea pariziana . E deja al 4-lea aici 🙂

 • Tigris Regalis

  @zaone: Deși prezinți zilnic diverse știri, ai rămas în urmă cu alte știri! Cum adică sunt Mac-urile “mult prea scumpe”? Nu sunt deloc scumpe pentru categoriile lor, din contră, au prețuri greu de bătut de către concurență – vezi de ex. încercările inițiate de Intel de a lansa o categorie de calculatoare (“Ultrabooks”) destinate să concureze MBA-urile de care faci vorbire mai sus, încercări urmate de petiții ale producătorilor de PC-uri pentru ca Intel să scadă la 1/2 (!) prețurile la procesoare, pentru că altfel le va fi imposibil producătorilor să se apropie de prețurile MBA! Pentru un update la concepția învechită cum că Apple ar vinde prea scump, vezi ce mai au de zis și alți bloggeri cunoscuți, de ex.:
  http://m.zdnet.com/blog/storage/apple-the-low-cost-producer/1491

  Și nu veni cu argumente de genul “desktop PC-ul meu tip tower făcut din piese luate care de pe unde – a.k.a. frankenbox – și cu software piratat m-a costat mai puțin decât un all-in-one iMac”, sau “netbook-ul meu cu componente low-end de alaltăieri și cu Windows Starter Edition, luat din supermarket la promoție, a fost mai ieftin decât un MacBook”, pentru că ai compara categorii diferite, deci mere cu pere, care sunt tot fructe, după cum și cele de mai sus sunt calculatoare, dar totuși se deosebesc radical.