Microsoft incearca sa blocheze vanzarile a 5 smartphone-uri Motorola

     Credeati ca doar Apple este interesata sa blocheze vanzarile unor smartphone-uri care ar incalca brevete de inventie detinute de catre companie? Daca da atunci aflati ca gresiti deoarece Microsoft face exact acelasi lucru insa impotriva companiei Motorola pe care o acuza ca a incalcat 7 brevete de inventie atunci cand a construit terminalele : Droid 2, Droid X, Cliq XT, Devour si Backflip. Microsoft cere desigur blocarea vanzarilor acestor terminale in SUA iar agentia americana care a primit cererea de la Microsoft va decide in urmatoarele saptamani daca, compania din Redmond are dreptate sau nu.

We have a responsibility to our employees, customers, partners and shareholders to safeguard our intellectual property,” Microsoft’s corporate vice president and deputy general counsel for litigation David Howard told Bloomberg. “Motorola is infringing on our patents and we are confident that the ITC will rule in our favor.

      Motorola Mobility a fost recent achizitionata de catre Google iar introducerea acestei cereri de catre Microsoft pare a fi “la timp” pentru a obtine ceva de la Google. Atat Microsoft cat si Apple au introdus cereri pentru blocarea vanzarilor unor terminale ale companiei Motorola insa deocamdata  niciuna dintre aceste cereri n a fost rezolvata de instantele/agentiile guvernamentale care le-au primit. Apple nu detine prea multe brevete de inventie insa se lupta cu alte companii importante care au in portofoliu mii de brevete dar care nu le sunt de folos intr-un razboi impotriva companiei din Cupertino.