Companiei Apple ii este inregistrat un brevet de inventie pentru tehnologia multitouch

     Compania Apple detinea deja cateva brevete de inventie care aveau legatura cu tehnologia multitouch iar in aceasta seara i-a fost inregistrat un altul care descrie o tehnologie implementata chiar in iPhone 3G. Tehnologia dateaza din anul 2007 a fost trimisa spre brevetare dupa lansarea terminalului iPhone 2G si descrie o noua metoda prin care o suprafata multitouch poate fi construita intr-un mod mult mai simplu si mai ieftin decat pana atunci. Brevetul de inventie a fost inregistrat de catre John Elias iar tehnologia descrisa in el se regaseste deja in iDevice-urile pe care le utilizam zilnic.

After the iPhone had debuted in 2007, Apple’s John Elias filed a patent that would reduce the cost and advance performance of multi-touch displays by integrating touch sensors into a single surface of the touch substrate for sensor circuitry. Apple’s patent FIG. 9 illustrates an exemplary four row and four column multi-touch sensor panel constructed with an array of one-dimensional distributed RC lines; Patent FIG. 12 illustrates an exemplary block diagram of a projection scan multi-touch sensor panel and related components; Apple’s patent FIG. 2 illustrates how an exemplary distributed RC line can serve as a touch sensor

      Apple are mai multe brevete inregistrate pentru acest gen de tehnologie insa compania din Cupertino nu este cea care a inventat multitouch-ul dar l-a perfectionat de-a lungul anilor. Nu cred ca acest nou brevet ar putea sta la baza unui noi proces pe care Apple l-ar putea intenta unei companii competitoare insa avand in vedere ca Apple a fost pana acum imprevizibila, absolut orice este posibil.