Prima Pagina Apple Companiei Apple ii este inregistrat un brevet de inventie pentru tehnologia multitouch

Companiei Apple ii este inregistrat un brevet de inventie pentru tehnologia multitouch

     Compania Apple detinea deja cateva brevete de inventie care aveau legatura cu tehnologia multitouch iar in aceasta seara i-a fost inregistrat un altul care descrie o tehnologie implementata chiar in iPhone 3G. Tehnologia dateaza din anul 2007 a fost trimisa spre brevetare dupa lansarea terminalului iPhone 2G si descrie o noua metoda prin care o suprafata multitouch poate fi construita intr-un mod mult mai simplu si mai ieftin decat pana atunci. Brevetul de inventie a fost inregistrat de catre John Elias iar tehnologia descrisa in el se regaseste deja in iDevice-urile pe care le utilizam zilnic.

After the iPhone had debuted in 2007, Apple’s John Elias filed a patent that would reduce the cost and advance performance of multi-touch displays by integrating touch sensors into a single surface of the touch substrate for sensor circuitry. Apple’s patent FIG. 9 illustrates an exemplary four row and four column multi-touch sensor panel constructed with an array of one-dimensional distributed RC lines; Patent FIG. 12 illustrates an exemplary block diagram of a projection scan multi-touch sensor panel and related components; Apple’s patent FIG. 2 illustrates how an exemplary distributed RC line can serve as a touch sensor

      Apple are mai multe brevete inregistrate pentru acest gen de tehnologie insa compania din Cupertino nu este cea care a inventat multitouch-ul dar l-a perfectionat de-a lungul anilor. Nu cred ca acest nou brevet ar putea sta la baza unui noi proces pe care Apple l-ar putea intenta unei companii competitoare insa avand in vedere ca Apple a fost pana acum imprevizibila, absolut orice este posibil.