Apple creste semnificativ productia de terminale iPhone pentru a doua jumatate a anului 2011

    Lansarea terminalului iPhone 5 din aceasta toamna pare a genera entuziasm in randul membrilor conducerii companiei Apple care aproape ca au dublat producatia de terminale iPhone de anul acesta. Analistul american Craig Berger de la FBR Capital sustine ca are informatii de la companii partenere ale Apple care au primit comenzi noi de la compania din Cupertino iar numarul total de terminale iPhone care trebuie livrat pana la sfarsitul anului a crescut cu peste 50%. Desigur ca terminalul iPhone 5 reprezinta o foarte consistenta parte a noii comenzi insa versiunea de 8 GB a iPhone 4 este vazuta ca generand vanzari ridicate pentru compania din Cupertino.

Berger’s supply chain sources suggest to him that Apple has increased its plan for iPhone production in Q3 to 27.9 million units form a prior 23.6 million units, with most of that being higher iPhone 4 production, at 15.2 million units, but also an increase in production of the rumored “iPhone 5,” at 6.8 million units. The 3GS device will be produced in volume of 3 million units, he thinks, as carriers still want a low-cost iPhone.

     Am observat ca unii au “ridicat din spranceana” cand au auzit de iPhone 4 de 8GB insa numai cine nu cunoaste istoria companiei Apple nu se astepta la lansarea unui asemenea dispozitiv. Impreuna cu iPhone 5, posibila versiune de 8 GB a iPhone 4 va inlocui iPhone 3GS-ul de 8 GB vandut in prezent. Problema este ca versiunea de 8 GB a iPhone 4 nu va fi chiar atat de ieftina precum o cred unii insa va genera vanzari bune daca va fi oferita in cadrul unor promotii sau la abonamente dar cu pret subventionat.