USB Immunizer \”omoara\” toti virusii din stick-urile USB

17

      BitDefender este una dintre cele mai cunoscute companii romanesti producatoare de programe antivirus si astazi va prezint un mic program pentru Windows care va ajuta sa va pastrati calculatorul departe de orice virus transferat pe un stick USB/card SD pe care urmeaza sa il folositi. USB Immunizer este un utilitar care functioneaza desigur numai pe sistemul de operare Windows si care protejeaza calculatorul vostru impotriva virusilor sau malware-ului care se instaleaza automat in momentul in care utilizati un stick USB sau un card SD infectat.

      USB Immunizer are 2 componente principale: una care scaneaza perifericul pe care l-ati introdus in calculator si se asigura ca acesta nu este virusat iar daca este virusat il curata; iar cea de-a doua componenta numita Immunize Computer permite dezactivarea functiei Autorun pentru orice periferic in afara CD/DVD-urilor iar astfel veti fi 100% protejati impotriva unor virusi de acest gen. Partea buna a acestui programel pentru Windows sta in faptul ca o data ce ati imunizat un card SD sau un stick USB puteti sta linsititi deoarece chiar si in cazul infectarii pe un alt calculator, virusul nu va putea face in stick-ul USB fisierul autorun.inf cu ajutorul caruia s-ar instala automat in calculator. USB Immunizer nu functioneaza precum un sistem antivirus clasic, el nu va proteja calculatorul vostru impotriva oricarui tip de virusi ci numai impotriva celor care infecteaza calculatorul prin intermediul functiei autorun.

       USB Immunizer este o metoda foarte eficienta pentru a va mentine calculatorul protejat impotriva oricaror “amenintari” iar pagina de download a antivirusului facut de BitDefender o gasiti aici. USB Immunizer este gratuit.