Mac OS X Lion genereaza o crestere de 26% in vanzarile Mac-urilor

      Mac OS X Lion a fost lansat in luna iulie in Mac App Store si in prima zi a fost vandut in peste 1 milion de exemplare iar asta spune multe despre cat de mult asteptau posesorii de Mac-uri noul sistem de operare. Pe langa vanzarile foarte bune inregistrate in Mac App Store, noul sistem de operare a generat o crestere de 26% a vanzarilor de Mac-uri in ultima luna, crestere dubla fata de cea inregistrata acum un an de catre compania din Cupertino. Desigur ca OS X Lion nu este singurul “motor” din spatele acestei cresteri deoarece noile MacBook Air si Mac Mini au contribuit din plin aducand performante neasteptat de bune la preturile pentru care sunt comercializate.

We believe Mac sales benefited from the 7/20 launch of OS X Lion along with refreshed MacBook Airs and Mac minis,” he said. “But these tailwinds will fade throughout the September quarter and year-over-year compares get slightly tougher in the last two months of the quarter.

       Vorbind in cifre, Apple ar putea vinde aproape 4.6 milioane de Mac-uri in ultimul sfert fiscal al companiei iar asta ar reprezenta o crestere semnificativa fata de aceeasi perioada a anului trecut. In timp ce Mac-urile cresc in vanzari, PC-urile scad iar Apple creste incet incet in topurile marilor producatori de PC-uri. Desigur ca deocamdata compania din Cupertino este departe de a rivaliza cu unele companii precum ASUS, HP, Acer, Dell, dar in cativa ani lucrurile se vor schimba radical.