Tutorial: Jailbreak iOS 5 beta 6 cu redsn0w 0.9.8 beta 6 pe iPhone, iPad si iPod Touch(Windows, Mac)

Acum cateva oew Dev Team a lansat versiunea 0.9.8 beta 6 a redsn0w denumita Jetblue Edition care permite posesorilor de iDevice-uri sa faca jailbreak pe iOS 5 beta 6. Aceasta noua versiune a redsn0w face desigur doar un tethered jailbreak dispozitivelor ce pot fi exploatate utilizand redsn0w deci posesorii de tablete iPad 2 raman in continuare fara nici o solutie de jailbreak pe iOS 5. Aceasta noua versiune a redsn0w necesita inchiderea corecta a dispozitivului inainte de utilizare, mai exact trebuie sa bootati in iOS 5 beta 6 si sa inchiseti terminalul folosind butonul de inchidere iar introducerea in DFU Mode trebuie sa o faceti cu terminalul inchis.

redsn0w 0.9.8 beta 6 face jailbreak folosind bootrom exploit-ul din limerain si este compatibil cu :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPad 1;
  • iPod Touch 3G;
  • iPod Touc 4G.

Pentru a urma acest tutorial trebuie sa aveti iOS 5 beta 6 instalat in terminal dar trebuie sa aveti si o copie a firmware-ului salvata in calculatorul vostru. Daca nu il aveti atunci puteti cumpara un cont de dezvoltator la Apple care costa 99$ anual sau puteti cere unui dezvoltator de aplicatii pentru iOS sa va inscrie UDID-ul terminalului vostru in contul sau si sa va dea iOS 5 beta 6 si iTunes 10.5 beta 6. Imi pare rau dar nu va pot indruma catre un dezvoltator de aplicatii pentru iOS care poate face acest lucru.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.8 beta 6 de aici : Windows si Mac OS X.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC. Deschideti redsn0w 0.9.8 beta 6(daca aveti Windows 7 va recomand sa folositi redsn0w in compatibility mode cu Windows XP), apasati butonul Browse,selectati ipsw-ul iOS 5 beta 6 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 3

Bifati Install Cydia si apasati next.

Pasul 4

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Next si redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apasat butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui redsn0w ar trebui sa va afiseze butonul Finish.

Pasul 5

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aplicatiile nu functioneaza pe el deoarece aveti un tethered jailbreak. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si a putea folosi Cydia, Safari si alte aplicatii.

Pasul 6

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 7

Deschideti redsn0w, selectati iar ipsw-ul pentru iOS 5.0 beta 6, apasati Next si selectati optiunea Just boot tethered now.

Dupa ce terminalul porneste ar trebui sa aveti acces la toate aplicatiile fara nici o problema. Acest pas trebuie repetat de absolut fiecare data cand terminalul se reseteaza pentru ca altfel nu va mai porni absolut deloc. Aceasta solutie de jailbreak este temporara asa ca daca nu doriti sa va bateti capul cu un tethered jailbreak mai puteti astepta.

16 COMENTARII

  1. se misca ok, numai ca la instalarea aplicatiilor din appstore tot ma scoate, catre locul unde se instaleaza aplicatia, nu se instaleaza in background asa cum am citit pe aici.

  2. Help please!
    Am un iPad 1 cu iOS 5 beta 5, activat, cu JB facut si iTunes 5 beta 6 pe windows
    Cand incerc sa updatez ipadul la ios 5b6 primesc eroare!
    Ce pot face?

  3. @Sir Vladio – si eu am ipad 1 , am incercat sa pun ios 5 beta 6, si nu a mers deloc. Aceeasi eroare 3194. Am incercat pe 3 calculatoare diferite inclusiv xp, nu merge nici cu redsnow nici cu snowbreeze. Poate sunt alte solutii.

  4. Codul erorii primite de mine e 3194
    Pe siteul apple scrie ca ar fi din cauza versiunii de iTunes
    Nu cred totusi ca pe imzdl.com sa fie fakeuri…
    O sa descarc itunes 10.5b6 din alta parte si o sa vad daca functioneaza….

    btw, am sters IP catre Saurik, dar tot degeaba…

  5. tot aceeasi eroare imi da…
    pot doar sa ii fac restore la versiunea curenta….
    o sa incerc din nou, dupa ce ii dau restore la 5b5…

  6. tot la fel…
    Am iTunes 10.5.0.90; iPad 1 iOS 5 beta5 (9A5288d) JB; IPul catre Saurik sters din PC, dar nu pot sa updatez la b6 din cauza erorii 3194: “Error 3194: Resolve error 3194 by updating to the latest version of iTunes. “This device is not eligible for the requested build” in the updater logs confirms this is the root of the issue. For more Error 3194 steps see: This device is not eligible for the requested build above.”

    Ideeas?
    Mai e cineva care a intalnit aceasta eroare…..
    Are careva ipad 1 cu b6 instalat?
    Daca da, sa puna linku de unde a descarcat materialul, altfel habarnam ce sa fac …

  7. PS_2:
    lam bagat in DFU cu iReb si am incercat sa ii dau restore la beta 6(nu costum!!) -> n-a mers
    am incercat apoi sa il rezolv cu snowbreeze(costum firm.) + iReb -> n-a mers nici asa
    Deci…i give up k deja mi sau epuizat ideile….