Video: LiquidKeyboard – tastatura care isi adapteaza tastele in functie de pozitia degetelor

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N4lIAxt-4eI[/youtube]

     Stiti cu totii ca tastaturile virtuale sunt deocamdata departe de a fi cu adevarat utile pentru posesorii de terminale mobile si de multe ori timpul petrecut scriind ceva pe un telefon sau o tableta este mult mai mare decat cel petrecut scriind ceva la calculator utilizand o tastatura fizica. Totul sta in pozitionarea tastelor pe ecranele terminalelor mobile iar LiquidKeyboard este un proiect, aflat in desfasurare la o universitate din Sydney, care are drept scop modificarea felului in care utilizam o tastatura virtuala. Proiectul ne prezinta o tastatur virtuala ale carei taste isi modifica pozitia in functie de degetele utilizatorului astfel incat in orice moment avem tasta care trebuie sub degetul nostru.

The LiquidKeyboard™ is a virtual keyboard for touch screens and surfaces that adapts to the user’s natural finger positions and allows users to touch-type on smooth surfaces. We are currently working on this research project at the University of Technology, Sydney (managed by UniQuest) on our second iPad prototype. Touch-typing works well on a physical keyboard. One can feel the keys and their location and has based on this a clear understanding on where all other keys are located without looking at them. Virtual keyboards do not allow touch-typing as firstly placing 10 fingers on the screen would activate keys accidentally and secondly one cannot feel the keys. Hence does not know where other keys located without look at them. For making touch-typing work on touch screens and surfaces the input system has to adapt to the touch screen conditions.

     Tastatura este conceputa pentru a se “mula” pe pozitia naturala a mainii pe ecranul unei tablete asa ca nu veti mai vedea o tastatura rigida in paretea de jos ci o tastatura ale carei taste se intind pe mai multe portiuni ale ecranului si care permit o mult mai usoara interactiune cu sistemul de operare. Desigur ca totul este doar un proiect in momentul de fata insa ideea este foarte interesanta si poate intr-un viitor nu prea indepartat isi va gasi o implementare intr-o aplicatie ori tweak pentru vreun sistem de operare. Din pacate o asemenea tastatura nu este chiar atat de practica pentru utilizatori insa depinde cumv a fi dezvoltata pana la final.

6 COMENTARII

  1. Dar, serios este o mare prostie, mie nu mi se pare deloc mai usor sa tastez pe una din acesta ” liquid keyboard ” decat la ceea normala ( nu cred ca are mare viitor aceasta ” inventie ” )