Prima Pagina Apple Toate produsele Apple schitate de Jony Ive prezentate intr-un muzeu de arta...

Toate produsele Apple schitate de Jony Ive prezentate intr-un muzeu de arta din Germania

     Produsele Apple au fara indoiala design-uri interesante, poate cele mai interesante din fiecare categorie din care fac iar iar totul i se datoreaza intr-o buna masura lui Jony Ive, vice-presedintele departamentului de design al Apple. Pentru un muzeu de arte si meserii din Germania produsele Apple au un design atat de interesant incat toate cele schitate de Jony Ive vor face parte dintr-o expozitie care va fi deschisa luna aceasta si se va inchide pe 15 ianuarie 2012. Avand in vedere ca doar produsele Apple schitate de Jony Ive sunt prezentate, vorbim practic de un omagiu adus celui care ne aduce an dupa an produse tot mai interesante.

     Stylectrical: On Electro-Design That Makes History se numeste expozitia muzeului german si se pare ca din cele 300 de prezentari, jumatate vor fi ale produselor Apple schitate de catre Jony Ive. Aceasta este o premiera pentru designerul companiei Apple si cu siguranta nu va fi ultima oara cand vom vedea o expozitie dedicata creativitatii sale, indiferent la ce companie va lucra in viitor.

 • F.Gabi

  Jonathan Ive, “vinovat” de design-ul iGagdeturilor

  Jonathan Ive (44 ani), britanic la origine, este considerat un geniu al designului de catre managerii Apple, el fiind si cel care a realizat liniile fine, artistice, ale produselor iPod, iPhone si iPad. Nascut in Chingford, Essex, Ive si-a inceput cariera la Apple in 1992. El si-a petrecut cativa ani de zile de obscuritate in Cupertino. Odata cu intoarcerea lui Steve la carma companiei americane, in 1997, Jonathan si-a pus amprenta asupra designului coloratelor si transparentelor iMac-uri. Miscarea l-a scos din anonimat in randul colegilor din corporatie.

  Din 2006, a ocupat functia de vicepresedinte al designului produselor Apple si a lucrat direct cu Jobs.

  Cunoscut ca fiind extrem de atent la detalii, Ive si-a petrecut o buna bucata de timp colaborand cu o fabrica de dulciuri, in timp ce lucra si la dezvoltarea primului look al iMac. Vizavi de proiectarea designului tabletei iPad 2, Ive si-ar fi gasit inspiratia din forjarea sabiilor japoneze de samurai.

  Ce-l aseamana pe Ive cu Jobs

  Asemenea gigantului Jobs, Ive este destul de discret in ceea ce priveste viata sa privata, oferind destul de rar interviuri presei. Jonathan lucreaza, alaturi de membrii echipei sale, in birouri separate de celelalte departamente deschise ale Apple.

  Ive a creat 300 de patente, iar speculatiile presei internationale, conform careia proiectantul ar putea parasi compania IT, au starnit consternatie in randul angajatilor liderului IT.

  Recent, Jonathan Ive a fost recompensat de sefii Apple, cu actiuni in valoare de 25 milioane de dolari. Miscarea a facut parte dintr-un program de stimulente, care i-a adus lui Ive o crestere a averii estimate la 130 milioane de dolari, potrivit Financial Times.

  In 2005, responsabilul de design de la Apple a fost numit Comandor al Imperiului Britanic de catre Regina Angliei, Elisabeta a II-a, in semn de recunoastere pentru munca sa in proiectarea iPod-ului.

  Ive este casatorit si are doi fii. El detine proprietati atat in San Francisco (SUA), cat si in Somerset (UK).

  sursa: http://www.incont.ro

 • Grozav. E bine ca a fost vicepresedinte al design-ului produselor Apple. Cam prost scriptul de traducere automata a astora de la Media Pro.

 • eldigit

  Si tu faci greseli zi de zi. Cu script sau fara…

 • Da, problema e ca eu nu am script si o echipa de oameni care sa lucreze la blog 😉

 • eldigit

  Si asta inseamna ca trebuie sa arunci primul cu piatra? Stii ca copilul cu multe moase ramane…
  Cu greseli sau fara, oricum citesc aproape zilnic cam tot ce scrii pe aici.
  Stima!

 • Si eu la ei :)) Stai tu linistit, cate pietre arunca altii in mine zilnic..

 • Woz

  Sunt deja la MOMA…google it

 • Doar produse schitate de Ive?

 • yoyoo29

  @zaone ai jailbreak pe ipad?ce versiune de ios ai?

 • 4.3.3 ipad 2.

 • Woz