Linux instalat pe iPad, urmeaza iPhone 4 si iPod Touch 4G plus Android OS

    Anul trecut o echipa de dezvoltatori a reusit sa porteze sistemul de operare Android pe iPhone 2G/3G si iPod Touch 1G/2G. Din pacate acele terminale nu sunt chiar atat de bine dotate din punct de vedere hardware asa ca proiectele lor au ramas “uitate” pentru ca din pacate ei nu au reusit sa porteze sistemul Android si pe terminalele cu chip A4, adica iPhone 4, iPad, etc. Acolo unde ei au esuat altii au succes iar in imaginea de mai sus avem demonstrat primul port al Linux OS pe o tableta iPad.

    O echipa de dezvoltatori din Germania a reusit sa instaleze Linux OS pe tableta iPad iar acesta este doar primul dispozitiv cu chip A4 pe care vom putea instala respectivul sistem de operare. Dezvoltatorii sustin ca iPhone 4 sau iPod Touch 4G ar putea permite instalarea Linux OS sau Android OS insa desigur ca proiectul este abia la inceput deci va dura ceva timp pana cand vom putea efectiv utiliza un program facut de ei. Din pacate doar procesoarele cu chip A4 sunt compatibile cu metoda conceputa de dezvoltatorii germani iar asta se datoreaza faptului ca pentru acel chip exista un bootrom exploit. Daca pentru chip-ul A5 din iPad 2 si iPhone 5 se va descoperi un bootrom exploit atunci sunt sanse mari ca proiectul sa fie portat si pentru noile dispozitive.

     Instalarea Android OS pe iDevice-urile cu chip A4 ar putea fi posibila avand in vedere ca sistemul de operare al celor de la Google are Linux la baza deci portarea ar trebui sa fie mult mai usoara.