Operatorii de telefonie mobila din Romania si ofertele de internet pe mobil

     Recent mi-am schimbat abonamentul de telefonie mobila si am cautat sa schimb optiunea de internet mobil detinuta pana in prezent cu alta care sa imi ofere mai mult trafic la un pret decent. Dupa cautari si probleme cu persoanele care fac ofertele la Orange, am reusit sa gasesc optiunea Colibri 9 care ofera 3 GB de trafic pentru doar 9 euro, o oferta mai mult decat buna avand in vedere preturile celorlalte optiuni. Desigur ca Orange deruleaza pana miercuri o promotie pentru optiunile Colibri si ofera trafic dublu la acelasi pret, imitand practic promotia derulata de Vodafone. Uitandu-ma prin oferta celor de la Orange am observat ca puteti obtine trafic mai mult decat consistent pentru preturi mai mult decat decente insa nici Vodafone nu sta prea rau la acest capitol.

      Partea buna la acesti operatori sta in faptul ca ofera trafic mult la viteze de pana la 21.6 Mbps, lucru pe care nu il pot spune si despre Cosmote care desi are oferte similare ofera viteze de pana la 7.2 Mbps pe o retea care este in constructie. Practic operatorii de telefonie mobila din Romania si-au cam aliniat ofertele si optiunile de internet pe mobil sunt asemanatoare, in lunii mari. Desigur ca nu veti avea parte de preturi mici pentru trafic mic insa daca doriti cativa GB de trafic puteti alege o optiune mai mult decat decenta din oferta oricarui operator. La capitolul oferte cel mai bine sta RCS&RDS care ofera internet mobil gratuit pentru abonati insa din pacate reteaua lor functioneaza foarte bine doar in anumite orase mari din Romania.

      Eu unul sunt multumit cu 3 GB de trafic la 9€ desi stiu ca in ceea ce priveste raportul cost/MB se poate mai bine. Voi ce optiuni de internet mobil aveti? Aventual oferiti si detalii despre operator poate se gandesc unii sa isi mai schimbe cate ceva prin abonament.

UPDATE: Se pare ca abonamentele Colibri ofera viteza dubla doar in cazul incheierii unui abonament pentru modem. Imi cer scuze pentru inforiatia gresita, se pare ca atunci cand primesti informatii de la Orange trebuie sa le verifici cu alte 3 surse din interiorul companiei.