RIM se opune inregistrarii ca marca a denumirii WebKit de catre Apple

     WebKit este o platforma in baza careia multe browsere mobile/pentru desktop au fost concepute iar Apple a introdus in luna mai a anului trecut o cerere de inregistrare ca marca a denumirii din spatele tehnologiei WebKit. Un an si cateva luni au trecut de atunci iar RIM a introdus o cerere prin care se opune inregistrarii ca marca pentru companiei Apple. Totul se rezuma doar la Canada, tara natala a celor de la RIM, unde Apple deocamdata nu detine nici o metoda de a proteja denumirea WebKit. Problema este ca WebKit-ul este open-source, oricine il poate folosi fara nici o problema deci de ce ar fi interesata compania RIM in a bloca inregistrarea acestui brevet?

The mark has become distinctive of the goods/services through the applicant’s substantially exclusive and continuous use in commerce that the U.S. Congress may lawfully regulate for at least the five years immediately before the date of this statement.

      Daca Apple inregistreaza ca marca denumirea WebKit atunci nici o alta companie nu o va putea utiliza pentru a isi promova produsele iar asta ofera un avantaj companiei Apple. RIM nu doreste sa le ofere celor de la Apple exclusivitate in brand-uirea produselor cu marca WebKit asa ca prin aceasta cerere spera sa blocheze inregistrarea. Agentia guvernamentala in fata careia se judeca acest caz a stabilit o infatisare pentru data de 22 noiembrie cand avocatii ambelor companii trebuie sa aduca dovezi convingatoare pentru sustinerile companiilor angajatoare.

      Parerea mea este ca unii exagereaza cu anumite cereri iar RIM ar trebui sa se ocupe mai mult de sine si de soarta angajatilor sai decat de marcile inregistrate de Apple.

Apple even creates open standards for the web. For example, Apple began with a small open source project and created WebKit, a complete open-source HTML5 rendering engine that is the heart of the Safari web browser used in all our products. WebKit has been widely adopted. Google uses it for Android’s browser, Palm uses it, Nokia uses it, and RIM (Blackberry) has announced they will use it too. Almost every smartphone web browser other than Microsoft’s uses WebKit. By making its WebKit technology open, Apple has set the standard for mobile web browsers.