Prima Pagina Apple Video: iTunes Match si iTunes 10.5 beta 6.1 lansate de catre Apple

Video: iTunes Match si iTunes 10.5 beta 6.1 lansate de catre Apple

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ydHiQ2krRnU[/youtube]

      Inainte sa discutam despre iTunes Match va spun ca serviciul nu este disponibil in Romania si nici nu va fi disponibil in urmatorii cativa ani deci ne uitam “in gradina vecinilor” pentru a vedea ce le va oferi Apple americanilor din toamna. iTunes Match este un nou serviciu conceput de catre Apple care permite utilizatorilor sa isi “sincronizeze” muzica din calculator cu iCloud si sa faca streaming audio oriunde oricand pe orice iDevice/Mac. Practic Apple nu va copia muzica din calculatoarele utilizatorilor ci va scana libraria iTunes din calculator si va incerca sa gaseasca melodii corespondente in iTunes Music Store, melodii de calitate mai buna pe care le va transfera automat in contul utilizatorului. iTunes Match functioneaza pe baza de abonament si pentru 25$ anual utilizatorii pot sincroniza pana la 25.000 de melodii cu iTunes.

      iTunes Match este disponibil doar pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS si doar in SUA urmand ca in iarna sau anul viitor serviciul sa ajunga in Europa si continentul asiatic. iTunes 10.5 beta 6.1 nu aduce absolut nimic nou in afara de compatibilitatea cu iTunes Match deci daca aveti iOS 5 beta 6 in terminalul vostru nici nu merita sa va obositi sa instalati aceasta noua versiune a iTunes. Pentru dezvoltatori trebuie avut in vedere faptul ca Apple va reseta in mod regulat libraria audio din iTunes Match deci ar fi bine sa salvati local toate melodiile pentru a nu va trezi ca va lipseste cate ceva.

      Cam atat despre iTunes Match, vorbim despre un serviciu inutil in Romania asa ca nu voi zabovi prea mult asupra sa. In clipurile video din articol aveti demonstrat procesul prin care functioneaza iTunes Match si nu pot sa spun decat ca astept vremuri mai bune cand vom fi in rand cu restul lumii.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-3ShM5jm4sQ[/youtube]

 • eComenzi.com

  Eu cu Spotify sunt destul de satisfacut!

 • mariuscbn

  Trimite-mi si mie o invitatie te rog, daca ai la Spotify

 • Tigris Regalis

  Nu cred că se vor găsi la noi destui care ar da 25$ pe an în loc să pirateze mp3-uri “gratuite” de pe ‘net, deci nici Apple nu va avea interes să se grăbească cu lansarea în RO.

 • Paaaaaaaaaaai tot trebuie sa le ai piratate ca sa le asculti deci e aceeasi chestie..

 • Mariuscbn da-mi emailul tau!

  Vezi cand primesti invitatia sa alegi o adresa de US, altfel nu stiu daca iti merge…

 • Tigris Regalis

  @zaone: Nu neapărat! Apple spune că serviciul Match se adresează acelora care au în Library melodii trase de pe CD-uri proprii, deci nu descărcate din iTunes Store, însă faptul că identificarea melodiilor respective se face doar prin scanarea iTunes Library, nu și prin verificarea existenței CD-ului în posesia utilizatorului, a permis concluzia că serviciul Match se poate aplica și melodiilor piratate, pentru care utilizatorul nu are CD.

  Însă la noi sunt destui care refuză să achite până și câțiva cenți pentru aplicații din App Store, cu atât mai puțin vor fi dispuși să achite an de an 25$ pentru a-și legaliza melodiile piratate. De ce-ar face-o? De ce nu le-ar asculta în continuare într-un format mp3 oarecare, după cum le-au găsit pe ‘net, ca și până acum? De ce să dea 25$ pe an pentru a intra în legalitate, când nici pe apps nu dau cei câțiva cenți pentru a intra în legalitate?

  Și de ce ar intra Apple cu serviciul Match pe o astfel de piață, unde puțini dau bani pentru a fi cu softul în legalitate?