Video: iTunes Match si iTunes 10.5 beta 6.1 lansate de catre Apple

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ydHiQ2krRnU[/youtube]

      Inainte sa discutam despre iTunes Match va spun ca serviciul nu este disponibil in Romania si nici nu va fi disponibil in urmatorii cativa ani deci ne uitam “in gradina vecinilor” pentru a vedea ce le va oferi Apple americanilor din toamna. iTunes Match este un nou serviciu conceput de catre Apple care permite utilizatorilor sa isi “sincronizeze” muzica din calculator cu iCloud si sa faca streaming audio oriunde oricand pe orice iDevice/Mac. Practic Apple nu va copia muzica din calculatoarele utilizatorilor ci va scana libraria iTunes din calculator si va incerca sa gaseasca melodii corespondente in iTunes Music Store, melodii de calitate mai buna pe care le va transfera automat in contul utilizatorului. iTunes Match functioneaza pe baza de abonament si pentru 25$ anual utilizatorii pot sincroniza pana la 25.000 de melodii cu iTunes.

      iTunes Match este disponibil doar pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS si doar in SUA urmand ca in iarna sau anul viitor serviciul sa ajunga in Europa si continentul asiatic. iTunes 10.5 beta 6.1 nu aduce absolut nimic nou in afara de compatibilitatea cu iTunes Match deci daca aveti iOS 5 beta 6 in terminalul vostru nici nu merita sa va obositi sa instalati aceasta noua versiune a iTunes. Pentru dezvoltatori trebuie avut in vedere faptul ca Apple va reseta in mod regulat libraria audio din iTunes Match deci ar fi bine sa salvati local toate melodiile pentru a nu va trezi ca va lipseste cate ceva.

      Cam atat despre iTunes Match, vorbim despre un serviciu inutil in Romania asa ca nu voi zabovi prea mult asupra sa. In clipurile video din articol aveti demonstrat procesul prin care functioneaza iTunes Match si nu pot sa spun decat ca astept vremuri mai bune cand vom fi in rand cu restul lumii.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-3ShM5jm4sQ[/youtube]