iPhone 4 si butonul Home 2 saptamani mai tarziu

     La sfarsitul lunii august va prezentam  o metoda foarte simpla care va permitea sa recalibrati butonul Home al terminalului iPhone 4, un buton problematic din cauza caruia multi utilizatori au trecut de cateva ori prin procesul de acordare a garantiei. Din comentariile lasate de voi in acel articol am observat ca problema a fost in mare parte rezolvata pentru moment dar acum as dori sa stiu cum functioneaza terminalul dupa 2 saptamani de utilizare. In cazul meu problema a fost rezolvata complet, am constatat cu umire ca butonul raspunde la comenzi fara probleme si nu ma asteptam la asa ceva.

     Desi la mine totul decurge normal, sunt curios daca butonul Home al terminalului vostru a revenit la problemele anterioare sau continua sa functioneze fara cusur dupa recalibrare. Va rog sa lasati un comentariu in care sa spuneti daca problema a fost rezolvata sau nu pentru a imi face o idee in legatura cu utilitatea acestei recalibrari.

42 COMENTARII

  1. la mine mergea 90% ok butonul inainte sa fac “calibrarea” apoi a trebuit sa fac reinstall 🙂 dadea multe rateuri. acum e iar aproximativ ok… deci se poate sa fie si o problema software la acest “issue”

  2. @mihaic il duci la orange sau de unde l-ai cumparat si primesti altul nou, eu asa am procedat acum 1 an cu un 3g. Buton home nefunctional, primit 3g nou de la orange fiind in garantie. Daca l-ai cumparat din alta parte…riscul meseriei 😀

  3. am facut recalibrarea odata cu tine acum 2 saptamani. nu a fost nicio diferenta atunci si nu este nicio diferenta nici acum cand am vazut topicul asta si mi-am amintit sa-l recalibrez iar…am observat ca banda de sub buton costa in jur de 30 de lei, mai degraba cred ca asta este solutia

  4. si eu am incercat dar nu tine mult,in schimb am obs alcv l-am trantit odata de nervi pe birou cu fata in jos,pe birou era o carpa cu care il stergeam,merge prea bine acum,incercati si voi,puneti o carpa pe o masa sa nu se zgarie si il
    dati cu fata de masa pe carpa mai zdravan asa si sa vedeti diferenta;)

  5. La mine a mers putin ok, dupa a revenit la normal.. Vad ca pentru uni functioneaza, pentru alti nu.

    Are ceva daca o fac recalibrarea asta de 2 ori pe saptamana?

  6. Am telefonul de cand a apaurt si a inceput abia acum, de vreo 2 luni a inceput sa`mi faca probeleme, trebuie apas foarte tare ca sa functioneze, stie cineva daca se poate dsface tel si sa se faca ceva la button?

  7. Test facut pe 2 terminale (iphone 4) cu vechime de 8 luni amandoua aceasi problema home buton
    Unul cu calibrarea acum 2 saptamani si unu fara. Cel cu calibrarea merge perfect celalalt mai da rateuri. Ieri am instalat o tema pe un terminal si am facut recalibrarea la amandoua. Cel cu tema are o mica intarziere la dublu click dar foarte mica fata de celalalt dar a rezolvat problema rateurilor. Mersi zaone pentru metoda de recalibrare.
    Ps. Fac service de telefonie inclusiv iphone si va spun ca apasarea finuta a butonului home este mai eficienta decat o apasare dura. Sunt foarte rare cazurile in care trebuie schimbat butonul (folia). Bafta

  8. Merge fara probleme de cand am facut acea recalibrare si al meu si al sotiei plus inca 2 persoane au facut acelasi lucru si e totul ok .
    Super ! Multumesc de 1000 de ori eram disperat vroiam sa-l vand sa-mi iau unul nou !
    Zaone cel mai tare site !

  9. @claudiu91: Cum nu se pot calibra nici ecranele tactile.
    One more thing pentru toti cei care spun ca smecheria asta inchide toate aplicatiile. Testati, verificati si comentati dupa, tehnica explicata de mine nu inchide nici o aplicatie.

  10. Zaone nu te stresa pentru toti tzarani care au iphone si zic sa vezi ce este sub un buton . Daca sunt nespalati de la sapa venitzi notmal ca le intra jegul sub buton. Claudiu91 cum zicea fac service de telefoane ai stiu ce vorbesc .

  11. functioneaza si acum fara probleme,am mai facut recalibrare ca si demo pt un prieten si tot asa merge,adica bine a facut si el treaba asta pe un 3g si a vazut eficienta altfel,in sensul ca merg mai fluid paginile din meniu,inainte astepta citeva secunde sa se incarce chiar am asistat la treaba asta,deci pina la urma treaba asta cu calibrarea nu cred ca se rezuma numai la buton ci si la software,el are 4.2.1. pe 3G-ul respectiv…asa ca inca o data multumiri si sustinem mai departe rolul acestei tehnici….

  12. Adevarul este pe undeva pe la jumate… Aceasta metoda poate sa “recalibreze” butonul doar soft pentru ca recalibrare fizica este imposibila. Deci tind sa cred ca este o problema software de care eu am avut ” norocul” sa nu beneficiez pe 3G’s ul meu.

    P.s nu mai sariti la gatul oamenilor atata timp cat metoda asta este mai mult o resetare a functiilor butonului HOME si nu o recalibare fizica.

  13. +1 Oaky… problema butonului home cred ca are 2 parti: una software care se pare se rezolva cu metoda prezentata, dar si una hardware care nu se rezolva decat prin inlocuirea butonului.
    Intreb inca o data: oare butonul in sine e cel vinovat sau placuta unde face contact butonul?

  14. ….nu s-a rezolvat deloc cu recalibrarea, in continuare trebuie sa apas mai tare si doar pe o anumita zona a butonului…:) Probabil o sa-l desfac si o sa-l curat…

  15. @zaone orice ai spune , termenul de recalibrare ewte gresit . Este vorba doar de cei care au probleme SOFT cu butonul, iar cei care au probleme FIZICE pot sa il “recalibreze” cum spui tu pana la craciun in fiecare zi, butonul ala indeplineste o functie simpla de contact electric care ori functioneaza ori trebuie inlocuit/curatat, deci specifica clar ca metoda asta se adreseza si functioneaza doar celor cu probleme SOFT.

    P.S. Faza cu apasati USOR butonul HOME denota clar ca nu stii cum functioneaza butonul. Acesta ori face contac ori nu, nu conteaza ca il mangai sau apesi cu piciorul acel buton nu are mai multe pozitii.

  16. la mine nu stiu ce are am iphone 4s si cand apas butonul home merge totusi dar partea derapta a butonului nu merge doar daca o apas tare si tata are iphone 4s si lui ii merge perfect si pot apasa la el forate putin si merge pe cand la mine treuie sa apas tare !!!
    sunt foarte suparat. deoarece nu se simte cum trebuie cand il apas si ma deranjeaza.

  17. Am incercat si eu .. Si pana la urma am schimbat banda flex a butonului home (9 lei) .. Dupa un totorial utube ‘ how to change home button flex cable’ 😉 acum e ok 🙂