Scolile americane renunta la manuale scolare in favoarea tabletelor iPad

     Inca de la inceputul anului unele scoli di SUA au pornit programe menite sa inlocuiasca manualele scolare cu tablete iPad insa avand in vedere ca anul scolar va incepe in curand in SUA, tot mai multe scoli incep sa renunte la carti in favoarea tabletelor. Conform celor de la Apple, scoli si licee din peste 600 de districte americane au pornite programe care inlocuiesc manualele scolare cu tabletele iPad, tablete pe care elevii au posibilitatea de a utiliza doar la scoala si doar in cadrul salilor de clasa. O jumatate dintre aceste programe au fost pornite in luna iulie si multumita lor Apple va anunta probabil vanzari record pentru tabletele iPad in Q4 2011.

While iPads have rocketed to popularity on many college campuses since Apple Inc. introduced the device in spring 2010, many public secondary schools this fall will move away from textbooks in favor of the lightweight tablet computers. Apple officials say they know of more than 600 districts that have launched what are called “one-to-one” programs, in which at least one classroom of students is getting iPads for each student to use throughout the school day. Nearly two-thirds of them have begun since July, according to Apple.

      Pentru americani manualele scolare incep sa fie “depasite” iar tabletele de 5 – 600$ constituie viitorul invatamantului. Tabletele pot fi utilizate ani de-a randul cu o varietate de aplicatii educationale iar pe ele pot fi incarcate orice fel de manuale digitale. Partea buna este ca dispozitivele sunt capabile sa afiseze si continut video pentru text deci elevii au posibilitatea de a vedea demonstratii fizice ale teoriei pe care o invata. Desigur ca sistemul de invatamant din SUA beneficiaza de sume considerabile pentru asemenea investitii iar in viitor este posibil ca mai mult de jumatate dintre scoli si licee sa fie echipate cu tablete iPad in clase.

6 COMENTARII

  1. Cred ca din cauza asta au fost probleme la noi ieri si in iunie. Elevii nostri nu au avut demonstratiile fizice ale teoriei. Vorbesc de flacaii care au dat Bac-ul.

  2. cu tot respectul pt Apple dar daca cei din invatamint se vor preta la asa ceva,vor avea o problema cu urmaroarele generatii…

  3. stai linistit ca la noi e copy/paste,fara sa se gindeasca cum s-ar putea face o anumita chestie si s-o adapteze la cerintele noastre,fara sa se testeze cum s-ar “mula” o anumita treaba intr-un anumit segment etc,etc…si exemplele ar putea continua…cum zice cineva ca noi sintem rupti in fund dar trebuie sa fim pe acelas picior cu alte state….

  4. Sunt student international in Dallas TX si in multe colegii s-a facut treaba asta. La mine in college nu este inca un asemenea program, dar e binevenit. Voi ce comentati de rau, nu stiti care e mersul treburilor pe aici. Am dat 400 $ pe 4 carti pentru 1 semestru. Se pot economisii multi bani prin metoda iPad.

  5. Ar fi tragedie daca s-ar introduce si la noi asa ceva! Nu ar mai putea leprele sa rupa paginile din carti pentru a putea copia. Ati vazut cum radeau ca prostii ca nu au luat bacalaureatul in timp ce parintii lor plangeau? Acestia sunt viitorul tarii…