iPhone 5 ar putea avea o camera de 8 megapixeli fabricata de 2 producatori din Taiwan

     Inca din luna iunie s-a zvonit ca iPhone 5 va avea o camera de 8 megapixeli capabila sa filmeze HD in format 1080p, schimbarea fiind vazuta ca un pas normal pe care Apple il va face o data cu lansarea noului terminal. Desigur ca pana acum compania din Cupertino nu a furnizat informatii despre noul dispozitiv insa un articol publicat de un ziar economic din Taiwan ne da de inteles ca 2 furnizori de senzori de imagine ai Apple vor furniza si senzori de imagine de 8 megapixeli pentru iPhone 5. Largan Precision si Genius Electronic Optical colaboreaza cu Apple inca de la lansarea iPhone 4 iar legature dintre cele 2 companii s-ar putea extinde si la iPhone 5 care ar putea avea o camera de 8 megapixeli.

The two companies are reported to continue supplying lenses for Apple’s newest iPhone 5 with an 8-megapixel camera. With relatively higher production yield, Largan, commanding nearly 20% of the global market, will reportedly garner a big order from Apple.

     Nu ar fi deloc anormala implementarea unei camere de 8 megapixeli in iPhone 5 avand in vedere ca aproape toate smartphone-urile de pe piata au una deja. iPhone 4 este unul dintre cele mai populare terminale cand vine vorba de inregistrat clipuri video sau poze insa iPhone 5 l-ar putea depasi fara probleme daca va contine o camera cu senzor de imagine mai bun. iPhone 3GS si iPhone 4 au fost primele terminale care au adus camere mai bune fata de versiunile anterioare si nu cred ca anul acesta Apple se va abate de la aceasta traditie mai ales ca iPhone 4 a fost atat de laudat pentru camera sa foarte buna.

     Nu se stie sigur cine anume va furniza camerele pentru noul terminal al companiei insa sansele ca iPhone 5 sa aiba camera de 8 megapixeli sunt foarte mari.