iOS 5 beta 7 si autonomia bateriei

     iOS 5 beta 7 este ultima versiune a iOS si a fost lansat saptamana trecuta de catre compania din Cupertino. Din pacate noua versiune a sistemului de operare aduce foarte putine noutati si se axeaza mai mult pe imbunatatirea performantelor dispozitivelor si pe repararea bugurilor existente. Am instalata aceasta versiune a iOS de mai bine de de o saptamana si am constatat ca autonomia bateriei a scazut simtitor fata de iOS 4. Folosesc dispozitivul in exact aceleasi conditii precum in cazul iOS 4 insa pe iOS 5 beta 7 autonomia este mai mica si pun asta in seama noilor functii implementate de catre Apple.

      Daca pe iOS 4 obtin peste 5 ore de utilizare intensa conectat tot timpul la internet si cu Notificarile Push activate, pe iOS 5 beta 7 abia ating limita de 5 ore in aceleasi conditii de utilizare. Ma asteptam ca noua versiune a sistemului de operare sa afecteze autonomia pentru ca Notifications Center-ul implementat de catre Apple necesita destul de multe resurse pentru a functiona si desigur ca nu este singura functie care ruleaza constant. Pentru mine iOS 5 beta 7 aduce autonomie scazuta insa probabil in cazul vostru lucrurile stau altfel asa ca va intreb care este experienta voastra cu aceasta versiune beta a iOS 5.

10 COMENTARII

  1. Crezi ca e posibil ca bateria sa fie “motivul” pentru care lumea va fi fortata la treaca la iphone5?ma refer la faptul ca pana acum te fortau indirect prin faptul ca ti se misca greu terminalul odata cu un nou firmware..
    Cum merge bateria in comparatie cu alte versiuni beta ale iOS5 pe care le-ai mai testat pana acum?

    multumesc

  2. ai instalat cumva UISettings??? eu cred ca ala cam rupe bateria, + ca da o gramada de erori MobileSubstrate, acolo la report crash logs e plin….deci inca nu sunt toate optimizate….

    daca te referi la softu stock nu prea pot sa fac comparatie. un lucru e sigur in bine:
    in acelasi punct din casa, cu ios 4 am 3 liniute de semnal, si pe ios 5 am 4-5 liniute.

  3. Beta 7 e mai friendly cu bateria decat beta 6 insa fata de 4.3.5 sta mai rau. Cam asta e concluzia dupa 1 saptamana de beta 7, fara jailbreak si alte minuni.

  4. eu n-am observat mari diferențe față de iOS 4, dar i-am facut doar jailbreak și n-am putut instala nimic.

    pe iOS 4 în schimb, am destul de multe tweak-uri care banuiesc că-mi mănâncă bateria.

    apropo de UI Settings – au portat winterboard și toate celelalte pe iOS 5? mie nu-mi merg

  5. 4.3.3 rullz ! Am avut ios5b5 iar bateria Tinea super de mult ! Eh când am pus b6 scădea in prostie ! De aceea am revenit la 4.3.3 ! Si eu astept versiunea finala !!

  6. Versiunile beta contin layere pentru debugging fapt care poate duce la o reducere a autonomiei bateriei.
    Prin urmare, numai versiunea finala va putea fi luata in considerare in teste.