Find My iPhone ajuta la descoperirea victimelor unui accident aviatic

     Ieri in Chile a avut loc un groaznic accident aviatic in care un avion s-a prabusit in apropierea insulei Robinson Crusoe dupa 2 tentative esuate de a ateriza, avion in care se aflau cateva zeci de persoane ce au fost date disparute. Printre cei prezenti in avion in momentul prabusirii se aflau cateva personalitati TV importante, o ruda a ministrului apararii din Chile dar si un posesor de iPhone care avea functia Find My iPhone activa pe propriul terminal. Folosind serviciul celor de la Apple, rudele persoanei implicate in accident au reusit sa descopere ultima locatie a dispozitivului inainte ca avion sa se prabuseasca.

The Admiral Francisco García-Huidobrosaid the finding that strongly called attention today and that has to do with an iPhone one of the crash victims at Juan Fernandez , on a beach in Bahia Carvajal. The phone signal was at times, thanks the operation of GPS, however, eventually the water off. However, Garcia-Huidobro said that “plots (locations) table position,” so you know exactly the place where he issued last signal, which will be released tomorrow. Force is expected to Navy Special down at this point and achieve rescue apparatus in the fifth day of searching. The iPhone would be in the vicinity of where they found the crashed plane’s wheel on Friday.

     Informatiile din Find My iPhone au fost oferite echipelor de cautare din Chile care au fost relocate dar care deocamdata nu au reusit sa descopere nici macar o urma a avionului. Din fericire Find My iPhone a reusit sa ofere date mai exacte decat cele detinute de radarele marinei chiliene si daca exista supravietuitori atunci ei au acum mai multe sanse de supravietuire. Cazul acesta repune in prim-plan importanta unui sistem precum Find My iPhone deoarece utilizandu-l nu numai ca veti putea recupera un terminal pierdut sau furat dar poate cand el va fi utilizat si pentru a va salva viata.

13 COMENTARII

  1. cum functioneaza serviciul ? deoarece mi-a fost furat un iphone in bulgaria si de atunci nu am mai dat de el deloc ; tre sa astept sa se conecteze la internet sau ce ?

  2. Eu am activat serviciul, instala find my iphone pe iphone-ul meu ( iPhone 4 ) si cand intru pe me.com si dau sa il cauta imi apare ca nu se poate localiaza ( ceva asemanator ” localization failed ” sau ” location is not available ” ). ma poate ajuta cineva?

  3. Cred ca totul tine de internet , am observat ca pe celalalt mi-l gasea imediat ce ma conectam la wifi ; speram ca e ceva mai complicat , ceva care sa mi-l localizeze instant ; oricum , acum trebuie sa-l pandesc pe ala sa se conecteze la net , asta daca nu a aruncat cartela si a inchis telefonul intre timp , pentru ca era codat pe orange romania si mi se pare ca nu se deschide fara cartela >:)

  4. @zaone foloseste internetul si de pe iphone sau numai de pe Pc? ca eu am activat optiune cu net pe el, doar ca nu mi-l activez 3G-ul numai inainte sa intru pe net, dar am incercat si cu 3G activ si tot nu imi arata, o sa incerc sa il duc afara si sa il localizez asa!

  5. Salutare. Interesanta poveste intr-adevar. Dar mi se pare amuzanta engleza amiralului: “The phone signal was at times, thanks the operation of GPS, however, eventually the water off.” Nu am inteles nimic. Ok, numai bine!

  6. icloud localizeaza 3gs-ul cu baseband de ipad? sotia mea are un astfel de tel si vreau sa stiu, sa pot face update la soft 5.0.1. merci.

  7. ma refeream la faptul ca avand funcia de localizare prin gps nefunctionala, daca se poate localiza cu ajutorul lui icloud