Prima Pagina 3G iOS 5 final testat de operatorii de telefonie mobila

iOS 5 final testat de operatorii de telefonie mobila

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=laOlkD8LmZw[/youtube]

     La inceputul saptamanii va spuneam ca Apple a inceput o sesiune de pregatire cu proprii angajati pentru lansarea iOS 5 si iCloud iar acum aflam ca operatorii de telefonie mobila au inceput exact acelasi gen de pregatiri cu proprii angajati. Pe langa sesiunile de training, operatorii de telefonie mobila au primit o versiune finala a iOS 5 care permite utilizarea functiei FaceTime prin 3G dar include totodata si un nou sistem de scriere dupa dictare dezvoltat de Nuance. Prioritara este testarea functiei FaceTime prin 3G despre care nu se stie daca va fi inclusa in versiunea finala a iOS, totul depinzand de traficul generat de utilizarea ei printr-o retea 3G.

     Despre functia de scriere dupa dictare am mai discutat, ea practic va fi implementata intr-un mod asemanator cu cel din clipul de mai sus si nu va depinde de aprobarea operatorilor de telefonie mobila. Desigur ca versiunea finala a iOS 5 contine si alte functii despre care pana acum s-a vorbit mai putin insa daca operatorii le testeaza atunci in urmatoarele zile ar trebui sa aflam mai multe informatii. Lansarea oficiala a noului sistem de operare ar putea avea loc in urmatoarea luna de zile, la cateva saptamani dupa conferinta de prezentare si lansarea versiunii GM.

 • Sunny

  FaceTime 3G e binevenit.

 • Soulyd

  Eu chiar nu inteleg ideea asta cu facetime daca pot face apel video intre iPhone 4 si iPhone 4 ( sau iPAD2 si iPOD touch 4 ), nu cunoisc pe nimeni cine sa aiba iPhone 4, itouch 4 sau iPAD 2, deci pentru mine facetime nu inseamna prea mult,….

 • Anton

  Nici eu nu inteleg cu ce ne ajuta in viata functia asta cu toate ca majoritatea prietenilor mei, vreo 20 la numar au iphone/ ipad 🙂

 • Soulyd

  doar cu iPhone 4, ipod touch 4 si iPAd 2 merge ( care au camera frontala ” facetime ” )