Prima Pagina Apple iOS 5 va contine un sistem de scriere dupa dictare dezvoltat de...

iOS 5 va contine un sistem de scriere dupa dictare dezvoltat de Nuance

     Dupa lansarea iOS 5 beta 6 am vorbit ultima oara despre sistemul de scriere dupa dictare a celor de la Nuance insa astazi 9to5mac a reusit sa obtina o confirmare a implementarii acestui sistem in iOS 5-ul care va fi lansat luna viitoare. Functia implementata in iOS 5 de catre Apple este deocamdata testata de catre diversi ingineri ai companiei, probabil impreuna cu iPhone 5, si ar putea fi disponibila o data cu lansarea sistemului de operare. Observati ca in tastatura de pe ecran exista un buton cu un microfon, ei bine apasarea sa deschide sistemul de scriere dupa dictare, noi trebuie sa rostim textul iar la sfarsit iOS-ul transforma in scris toate cuvintele noastre.

From the above finding, it appears that on iOS 5′s system wide keyboard (or when Apple decides to release this feature), there will be a button to initiate the dictation. This button is referred to the “start” button in the above code snippet. After the start button is clicked, a microphone screen will popover and when the user is done, they can double tap that new microphone view and the speech will be translated into text and the touch keyboard will return. There also may or may not be an option for the iOS device’s microphone to automatically translate the speech into text when it senses the user has stopped talking.

      In teorie sistemul se anunta a fi grozav insa in practica eu unul cred ca nu va fi chiar atat de util nici macar pentru americani. Foarte putine sisteme de acest gen sunt construite intr-adevar corect si sunt utile iar pentru romani sistemul va fi cat se poate de inutil.

 • Alex

  Zaone, scuze daca te stresez cu o intrebare stupida, dar crezi ca se va putea Instala ios 5 cu pastrarea basebandului actual? Mentionez ca eu am baseband de 4.3.3 pe un IPhone 4. Multumesc mult!

  Numai bine!

 • Da.

 • Toma

  Zaone, de unde stii ca se va lansa luna viitoare ci nu luna asta?

 • Pentru ca invitatiile la conferinta se trimit cu 2 saptamani inaintea conferintei iar la conferinta va fi lansata versiunea GM care este disponibila cu 2 saptamani inaintea versiunii finale. Eu nu cred ca iOS 5 final va fi lansat in septembrie, suntem deja in data de 3 si nu au fost trimise invitatiile.

 • Rundown

  De ce inutil pentru romani? Sistemu nu va recunoaste engleza noastra de balta? asta e jignire pe fata

 • Nope. Nu va recunoaste probabil nici engleza americanilor 😉

 • Calinc

  probabil se va comporta ca si programul de invatare a limbii engleze rozette,care e bun pt a invata limba engleza,in functie de cit de bine pronunti un cuvint asa il va scrie…

 • rundown

  eh pai pana una alta exista voicekeys…un tweak cam obosit care nu are nici un dumnezeu.l-am incercat si tre sa vorbesti clar tare si raspicat in telefon de la 5 cm distanta de difuzor sa iti recunoasca 2 cuvinte si alea scrise stalcit.Sper ca treaba asta cu Nuance sa fie mai buna