Prima Pagina Apple Demisia lui Steve Jobs are un impact minim asupra vanzarilor produselor Apple

Demisia lui Steve Jobs are un impact minim asupra vanzarilor produselor Apple

     Au trecut cateva saptamani bune de cand Steve Jobs si-a dat demisia din functia de CEO al Apple si a preluat functia de presedinte al consiliului de admnistratie al companiei. Desi unii se asteptau ca actiunile Apple sa piarda o buna parte din valoare, in realitate pretul lor pe bursele lumii a crescut si vanzarile companiei au ramas la fel de bune. Un studiu derulat de o companie americana pe 2300 de persoane a evidentiat faptul ca doar 4% dintre acestia ar renunta la achizitionarea unui produs al companiei Apple in urma demisiei lui Steve Jobs.

A survey conducted by ChangeWave during the week of Sept. 6-12 showed that only 4 percent of 2,297 consumers are “Less Likely” to buy Apple products following Jobs’ resignation, while 89 percent of respondents indicated that the change in leadership will have “No Effect” on whether they purchase products from the company.

     Ceea ce multa lume nu intelege despre demisia lui Steve Jobs este ca el acum are practic la fel de multa putere in cadrul companiei, fiind capabil sa demita CEO-ul daca aceasta are performante slabe. Steve Jobs nu a plecat de la conducerea companiei Apple ci pur si simplu a lasat locul de CEO lui Tim Cook, un angajat si un prieten care trebuia sa primeasca functia de presedinte pentru a continua sa lucreze la Apple. Pe de alta parte consumatorii sunt in mare masura dezinteresati de persoanele care conduc o companie, pentru ei contand doar functiile pe care le are un dispozitiv si mai putin cine il produce efectiv.

 • cal3star

  de ce am renunta la a mai cumpara produse daca nu mai e steve jobs ? Hai sa fim seriosi , intr-adevar e foarte tare Steve Jobs, insa eu nu as renunta la produsele Apple

 • Soulyd

  da, chiar aceasta logica nici eu nu prea inteleg, daca CEO-ul Google ar da demisia, atunci nu mai folosim Google sau ce? E ok, ca Steve Jobs chiar era CEO bun, dar si acuma controleaza firma deci oricum mai este la Apple, nu a plecat doar din pozitia de CEO… Poate prezentarile lui Tim Cook nu vor fi asa de bune ca si lui Steve Jobs, dar nu asta conteaza, conteaza ca deviceurile sa ramana de calitate cum erau pana acum.

 • chitzy

  Hai salut zaone. in sarsit mi-am luat sgs2. Sunt mega multumit de el. O intrebare la tine: aplicatia idevice.ro push not. n-o bagi si pe android market? Tare mi-as dorii sa o am si pe samsung 🙂 sper sa nu mi-o iei in nume de rau ca am scris aici despre telul meu:) cum ziceam saptamana trecuta voi ramane un cititor fidel al site-ului tau si sper sa lansezi aplicatia si pe andr.mark:) o zi buna in continuare

 • Android-ul nu e segmentul meu … nu am de ce sa fac o aplicatie pentru market dar intr-o zi ma voi uita la niste optiuni. Problema este ca nu cunosc dezvoltatori care sa implementeze sistemul push intr-o aplicatie pentru Android.

 • Mihai

  o doamne parca zici ca steve jobs e mesia…conteaza ce face apple fara steve jobs, care oricum inca nu a plecat de tot din companie

 • Steve Jobs e ala care a adus Apple unde este azi.
  Da, Mihai S, poti sa te opresti din trolling, am restul comentariilor tale cu alt nick/email in spam, acolo raman.