Demisia lui Steve Jobs are un impact minim asupra vanzarilor produselor Apple

     Au trecut cateva saptamani bune de cand Steve Jobs si-a dat demisia din functia de CEO al Apple si a preluat functia de presedinte al consiliului de admnistratie al companiei. Desi unii se asteptau ca actiunile Apple sa piarda o buna parte din valoare, in realitate pretul lor pe bursele lumii a crescut si vanzarile companiei au ramas la fel de bune. Un studiu derulat de o companie americana pe 2300 de persoane a evidentiat faptul ca doar 4% dintre acestia ar renunta la achizitionarea unui produs al companiei Apple in urma demisiei lui Steve Jobs.

A survey conducted by ChangeWave during the week of Sept. 6-12 showed that only 4 percent of 2,297 consumers are “Less Likely” to buy Apple products following Jobs’ resignation, while 89 percent of respondents indicated that the change in leadership will have “No Effect” on whether they purchase products from the company.

     Ceea ce multa lume nu intelege despre demisia lui Steve Jobs este ca el acum are practic la fel de multa putere in cadrul companiei, fiind capabil sa demita CEO-ul daca aceasta are performante slabe. Steve Jobs nu a plecat de la conducerea companiei Apple ci pur si simplu a lasat locul de CEO lui Tim Cook, un angajat si un prieten care trebuia sa primeasca functia de presedinte pentru a continua sa lucreze la Apple. Pe de alta parte consumatorii sunt in mare masura dezinteresati de persoanele care conduc o companie, pentru ei contand doar functiile pe care le are un dispozitiv si mai putin cine il produce efectiv.